Изпълнителният директор на Русенска камара посрещна посланика на Република Беларус

От ляво надясно: г-н О. Белов- търговско аташе, г-н М.Добрев- Изп. директор на РТИК, Н.Пр. В. Воронкович, проф. д-р Т. Трифонов  Днес в 14 ч. в конферентната зала на РТИК се състоя среща между Негово Превъзходителство господин Владимир Воронкович- посланик на Република Беларус, търговския представител на страната- господин Олег Белов и представители на бизнеса от русенски регион. Домакин на срещата беше г-н Милен Добрев, в качеството му на Изпълнителен директор на Русенска търговско-индустриална камара. Форумът се състоя по инициатива на проф. д-р Тодор Трифонов представител на Търговско-промишлената палата на Беларус за България.

Г-н Добрев откри срещата и предостави възможност на представителите на посолството да презентират пред аудиторията интересна и любопитна информация за Република Беларус.

 Господин Олег Белов изнесе актуални данни, свързани с търговския стокообмен между България и Беларус, представи възможностите за инвестиции в своята страна.

Интересен факт за присъстващите бе, че въпреки съществуващия визов режим между двете ни държави, Беларус е дала възможност към настоящия момент, чужденци, пътуващи със самолет да пребивават безвизово в рамките на 5 дни в страната. Идеята е този период да се удължи на 14 дни и то за всички видове транспорт, но в момента това е идея, която беларуското правителство обсъжда по отношение на външната си политика.

Общият извод от срещата бе, че има интерес към българските стоки на белоруския пазар, че те са търсени, но не присъстват достатъчно. Ето защо подобни инициативи са важни и организирането на бъдещи търговски мисии, в което РТИК активно ще участва, ще донесат единствено ползи за двете страни.

Срещата приключи с дискусия, посветена на въпроси, които присъстващите компании поставиха

 
Публикувана 12 Април 2017 г. 16:04:59
 Новини

05 Декември 2017
Регионални профили: показатели за развитие 2017
още...
17 Ноември 2017
Уебинар „Пазарни възможности за европейския земеделски бизнес, в контекста на Споразумението за свободна търговия ЕС–Япония”
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
09 Ноември 2017
Предложени са промени в Закона за туризма
още...
09 Ноември 2017
БТПП издава сертификати на класираните фирми в ТОП 100 и ТОП 1500+
още...

Още новини