Летни детско-юношески занаятчийски работилници по проект "Дунав - аз мога"

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че в периода от 22.08.2017 (вторник) до 25.08.2017 (петък) включително, Русенска търговско-индустриална камара и Дунавска задруга на народните художествени занаяти организират летни занаятчийски работилници за деца и младежи, които ще се проведат в двора на Дунавската задруга на ул. Витоша №18 (зад Корабния техникум).

Инициативата е подходяща за деца от 2-ри до 12-ти клас и млади хора до 29 години и е напълно безплатна.

Занаятите, до които ще могат да се докоснат участниците, са общо три:

 1. Работилница „Художествена обработка на дърво (дървостругарство) и дърворезба“ - подходящо за деца- над 12-13 годишна възраст и младежи. Обучението ще се води от майсторите Йордан Йорданов и Иван Чешмеджиев

 2. Работилница „Художествена керамика (грънчарство)“ - няма възрастови ограничения. Обучението ще се води от майстор Пламен Троански.  

 3. Работилница “Изработване на накити“ (бижутерство)- без възрастови ограничения. Майстор Десислава Тихолова ще покаже интересна техника за изработване на бижута от мъниста.

  В продължение на 4 дни общо 30 деца и младежи ще имат възможността да научат основите на един от занаятите, който си изберат. Ще могат да изработят свои творби, които ще подредим в изложба.

  Ще бъдат сформирани две основни групи по 15 участника- сутрешна (от 09,00 до 12,30 ч.) и следобедна (от 13,30 до 17,00 ч.).  Целта е всяко дете да има достатъчно време и внимание, от страна на обучаващия го майстор. Подробности можете да видите в програмата.

  Инициативата цели да събуди интереса на младите към позабравените наши традиционни занаяти и се осъществява благодарение на проект „Дунав- Аз мога“, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-България. Водещ партньор на проекта е Търговско-промишлена палата Враца в партньорство с Русенска камара и румънската организация Европроджект.

  Участниците ще получат и подаръци!

  В случай, че желаете детето Ви да участва, моля попълнете регистрационния формуляр  и ни го изпратете не по-късно от 11.08.2017 (петък) на e-mail info@rcci.bg . Молим да попълните точно и акуратно информацията в регистрационния формуляр. Групите се запълват по реда на изпращане на регистрационните формуляри! Препоръчваме Ви, след като изпратите формуляра да се свържете с нас по телефон, за да се избегнат недоразумения и пропуски: 082 825 875 или 0888 978 241 г-жа Стела Дионисиева.

  Обръщаме внимание, че освен формуляр за участие, всеки родител трябва предварително да попълни и подпише  Декларация за информирано съгласие, която да ни бъде предоставена на хартия в първия ден от старта на работилниците или изпратена сканирана, обезателно с подпис. Документът гарантира спазването на правата на детето и родителите/настойниците/попечителите му по време на провеждане на събитието. Информацията, която предоставяте, ще се счита за строго конфиденциална и ни дава единствено права да използваме снимков и видео материал, заснет по време на работилниците, в който се виждат непълнолетни участници.

 
Публикувана 1 Август 2017 г. 10:08:25
 Новини

05 Юли 2018
НОИ напомня, че от 01.07.2018 влязоха в сила помени в КТ
още...
01 Юни 2018
С 5 млрд. лв. намаляха парите в касите на фирмите след проверките на НАП
още...
13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...

Още новини