Летни детско-юношески занаятчийски работилници по проект "Дунав - аз мога"

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че в периода от 22.08.2017 (вторник) до 25.08.2017 (петък) включително, Русенска търговско-индустриална камара и Дунавска задруга на народните художествени занаяти организират летни занаятчийски работилници за деца и младежи, които ще се проведат в двора на Дунавската задруга на ул. Витоша №18 (зад Корабния техникум).

Инициативата е подходяща за деца от 2-ри до 12-ти клас и млади хора до 29 години и е напълно безплатна.

Занаятите, до които ще могат да се докоснат участниците, са общо три:

 1. Работилница „Художествена обработка на дърво (дървостругарство) и дърворезба“ - подходящо за деца- над 12-13 годишна възраст и младежи. Обучението ще се води от майсторите Йордан Йорданов и Иван Чешмеджиев

 2. Работилница „Художествена керамика (грънчарство)“ - няма възрастови ограничения. Обучението ще се води от майстор Пламен Троански.  

 3. Работилница “Изработване на накити“ (бижутерство)- без възрастови ограничения. Майстор Десислава Тихолова ще покаже интересна техника за изработване на бижута от мъниста.

  В продължение на 4 дни общо 30 деца и младежи ще имат възможността да научат основите на един от занаятите, който си изберат. Ще могат да изработят свои творби, които ще подредим в изложба.

  Ще бъдат сформирани две основни групи по 15 участника- сутрешна (от 09,00 до 12,30 ч.) и следобедна (от 13,30 до 17,00 ч.).  Целта е всяко дете да има достатъчно време и внимание, от страна на обучаващия го майстор. Подробности можете да видите в програмата.

  Инициативата цели да събуди интереса на младите към позабравените наши традиционни занаяти и се осъществява благодарение на проект „Дунав- Аз мога“, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-България. Водещ партньор на проекта е Търговско-промишлена палата Враца в партньорство с Русенска камара и румънската организация Европроджект.

  Участниците ще получат и подаръци!

  В случай, че желаете детето Ви да участва, моля попълнете регистрационния формуляр  и ни го изпратете не по-късно от 11.08.2017 (петък) на e-mail info@rcci.bg . Молим да попълните точно и акуратно информацията в регистрационния формуляр. Групите се запълват по реда на изпращане на регистрационните формуляри! Препоръчваме Ви, след като изпратите формуляра да се свържете с нас по телефон, за да се избегнат недоразумения и пропуски: 082 825 875 или 0888 978 241 г-жа Стела Дионисиева.

  Обръщаме внимание, че освен формуляр за участие, всеки родител трябва предварително да попълни и подпише  Декларация за информирано съгласие, която да ни бъде предоставена на хартия в първия ден от старта на работилниците или изпратена сканирана, обезателно с подпис. Документът гарантира спазването на правата на детето и родителите/настойниците/попечителите му по време на провеждане на събитието. Информацията, която предоставяте, ще се счита за строго конфиденциална и ни дава единствено права да използваме снимков и видео материал, заснет по време на работилниците, в който се виждат непълнолетни участници.

 
Публикувана 1 Август 2017 г. 10:08:25
 Новини

31 Август 2018
Обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания
още...
23 Август 2018
Експерти от НОИ на България и Германия ще отговарят на пенсионни въпроси на граждани в рамките на българо-германски консултационни дни
още...
20 Август 2018
Български фирми могат да участват безплатно в двустранни бизнес срещи на изложението за земеделие, селско стопанство и технологии в Самсун, Турция- 27-28 септември
още...
02 Август 2018
Конференцията "Неограничени възможности на кръговата икономика"- 26 септември 2018 г.,гр. Осло, Норвегия
още...
01 Август 2018
Двустранни B2B бизнес срещи в Перу, Турция и Австрия
още...

Още новини