Летни детско-юношески занаятчийски работилници по проект "Дунав - аз мога"

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че в периода от 22.08.2017 (вторник) до 25.08.2017 (петък) включително, Русенска търговско-индустриална камара и Дунавска задруга на народните художествени занаяти организират летни занаятчийски работилници за деца и младежи, които ще се проведат в двора на Дунавската задруга на ул. Витоша №18 (зад Корабния техникум).

Инициативата е подходяща за деца от 2-ри до 12-ти клас и млади хора до 29 години и е напълно безплатна.

Занаятите, до които ще могат да се докоснат участниците, са общо три:

 1. Работилница „Художествена обработка на дърво (дървостругарство) и дърворезба“ - подходящо за деца- над 12-13 годишна възраст и младежи. Обучението ще се води от майсторите Йордан Йорданов и Иван Чешмеджиев

 2. Работилница „Художествена керамика (грънчарство)“ - няма възрастови ограничения. Обучението ще се води от майстор Пламен Троански.  

 3. Работилница “Изработване на накити“ (бижутерство)- без възрастови ограничения. Майстор Десислава Тихолова ще покаже интересна техника за изработване на бижута от мъниста.

  В продължение на 4 дни общо 30 деца и младежи ще имат възможността да научат основите на един от занаятите, който си изберат. Ще могат да изработят свои творби, които ще подредим в изложба.

  Ще бъдат сформирани две основни групи по 15 участника- сутрешна (от 09,00 до 12,30 ч.) и следобедна (от 13,30 до 17,00 ч.).  Целта е всяко дете да има достатъчно време и внимание, от страна на обучаващия го майстор. Подробности можете да видите в програмата.

  Инициативата цели да събуди интереса на младите към позабравените наши традиционни занаяти и се осъществява благодарение на проект „Дунав- Аз мога“, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-България. Водещ партньор на проекта е Търговско-промишлена палата Враца в партньорство с Русенска камара и румънската организация Европроджект.

  Участниците ще получат и подаръци!

  В случай, че желаете детето Ви да участва, моля попълнете регистрационния формуляр  и ни го изпратете не по-късно от 11.08.2017 (петък) на e-mail info@rcci.bg . Молим да попълните точно и акуратно информацията в регистрационния формуляр. Групите се запълват по реда на изпращане на регистрационните формуляри! Препоръчваме Ви, след като изпратите формуляра да се свържете с нас по телефон, за да се избегнат недоразумения и пропуски: 082 825 875 или 0888 978 241 г-жа Стела Дионисиева.

  Обръщаме внимание, че освен формуляр за участие, всеки родител трябва предварително да попълни и подпише  Декларация за информирано съгласие, която да ни бъде предоставена на хартия в първия ден от старта на работилниците или изпратена сканирана, обезателно с подпис. Документът гарантира спазването на правата на детето и родителите/настойниците/попечителите му по време на провеждане на събитието. Информацията, която предоставяте, ще се счита за строго конфиденциална и ни дава единствено права да използваме снимков и видео материал, заснет по време на работилниците, в който се виждат непълнолетни участници.

 
Публикувана 1 Август 2017 г. 10:08:25
 Новини

13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
13 Ноември 2018
БТПП организира дискусионен форум "Дигитални предизвикателства пред съвременните компании"
още...
01 Ноември 2018
Българо-ливански бизнес форум, 12 ноември 2018 г., София
още...
25 Октомври 2018
БТПП организира индивидуални срещи със собственика на фирма Sellmark
още...
25 Октомври 2018
Наближава крайният срок за деклариране на дължимият авансов данък върху ДФЛ
още...

Още новини