ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПРОЕКТ “CO-LABOURATIVE LAB” ЩЕ ПОДОБРЯВА РАБОТОСПОСОБНОСТТА НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА

“co-LABOURative LAB”, е Европейски проект финансиран по програма Еразъм+, по който повече от 100 безработни лица в Европа предстои да започнат своето обучение на тема Икономика на Споделянето и Нови Форми на Заетост с цел подобряването на работоспособността си.

Икономиката на споделянето се развива с бързи темпове в няколко значими сектора на икономиката. Също така тя може да увеличи работоспособността на безработните хора. В същото време, Икономиката на споделянето създава предизвикателства и опасности свързани с правните рамки, условия на труда, стабилността и възможните начини за доход.

Търговската Камара във Валенсия е водещ партньор по този Европейски проект, финансиран по програма Еразъм+, който цели развитието на програма за обучение на безработни лица, които биха могли да увеличат своята работоспособност чрез Икономиката на Споделяне.

Останалите партньори в проекта, които също предоставят услуги свързани с  извършването на обучения са: Търговската Камара в Аркадиа (Гърция), Русенска търговско-индустриална камара (България) и CPU (Словения), както и други частни единици с опит в социалните иновации, трудовата заетост и провеждането на обучения като FORBA (Австрия) и COORDINA (Испания).

Консорциумът вече е разработил материалите и инструментите свързани с обучението, които се характеризират със своя практичен подход, работа с платформи по колаборативна икономика още от самото начало на курса както и изготвянето на план за самонаемане за всеки от участващите.

Дейностите свързани с пилотните обучение ще бъдат извършени напълно безплатно. Във  всяка от държавите ще има по 40 обучаващи се, които ще могат да валидират методологията на обучението, а то от своя страна ще създаде директна полза за тях.

За да получите малко повече информация за обучението, вижте тук

Повече информация за проекта може да намерите тук

Лице за контакт: Айри Мемишев

Имейл: amemishev@rcci.bg

 

co-LABOURative LAB” (2016-1-ES01-KA202-025642) е Европейски проект финансиран по програма Еразъм+ на ЕС , със срок на изпълнение от 01/09/2016 до  31/08/2018

 
Публикувана 10 Април 2018 г. 15:04:55
 Новини

23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...

Още новини