С над 1200 събития в 46 държави отбелязват Европейската седмица на професионалните умения

Европейската седмица на професионалните умения е в своя най-наситен период, когато в 46 държави се организират над 1200 събития. В периода 5 - 9 ноември във Виена, Австрия, ще бъдат представяни добри практики в професионалното обучение, наред с множество инициативи, насочени към повишаване на информираността относно предлаганите възможности в тази сфера.

Мащабната инициативата се провежда за трета поредна година, и се осъществява по идея на Европейската комисия. Основната цел на Комисията е именно да повиши интереса към професионалното обучение, което понякога е пренебрегвано в страните-членки, и често се счита по-скоро за вторичен избор от страна на младите хора.

Русенска търговско-индустриална камара и БИЦ "Инобридж" организираха едно от 14-те събития на територията на България, на което бяха представени проектите:

- Кариерни пътеки за младежка трудова мобилност (БИЦ "Инобридж") с трудова борса в Русенски университет "Ангел Кънчев"
- App.Mod.E - Стажантски модел за развитие на предприемачески умения (РТИК)
- Creatwin - Повишаване на трудовата мобилност и заетост в трансграничен регион (БИЦ "Инобридж") с обучителна каравана

Над 200 студенти имаха възможност да се срещнат лице в лице с някои от водещите компании в региона, и да получат информация за проекти, разработвани от РТИК и БИЦ "Инобридж" в контекста на професионалното обучение.

Ако имате опит в сферата на професионалното образование или обучение, можете да споделите своята история тук: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/share-your-story_en

 
Публикувана 7 Ноември 2018 г. 15:11:46
 Новини

23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
29 Юни 2017
КАРИЕРА ЗА НОВА ЕRА - единствените кариерни дни в страната за млади и утвърдени учени
още...

Още новини