Как Индустрия 4.0 ще промени бизнеса

Индустрия 4.0 е името, което е дадено на съвременната тенденция да се автоматизира всичко в производствения сектор. Автоматизацията може да спести на големи компании и индустрии много време и пари. Това е много добре приета концепция, но някои хора все още изглежда не са в състояние да я разберат напълно. Какво точно ще промени Индустрия 4.0 за бизнеса?

Започвайки с новите бизнес възможности които предоставя, Индустрия 4.0 се основава на създаването на т.нар. дигитална фабрика, която очевидно ще създаде нови работни места и възможности за появата на нови видове бизнес.

Ще има огромна нужда от нови умения и компетенции. Следователно ще има нужда и от обучение; това означава повече възможности и позиции, които ще се появят и ще се опитат да подкрепят тази нова ера на индустриите.
Ще бъде добавена и повече стойност към продуктите или услугите, доставени на пазара, което се равнява на по-добро качество на производствените материали, производствения процес, маркетинговите стратегии и рекламите.
Ще се появят нови видове по-ефективни стратегии и бизнес модели задвижвани от данните. Въз основа на тях, фирмите ще могат да спестят повече време и пари, да използват много по-добре работните часове и да подобрят качеството на услугите и продуктите много по-лесно.
Икономията на разходи със сигурност ще бъде една от най-важните ползи, които ще се появят благодарение на Индустрия 4.0. Всички фирми и предприятия възприемат това като своята крайна цел: те искат да предоставят на своите клиенти възможно най-доброто качество и в същото време да спестят възможно най-много пари. Индустрия 4.0 ще направи това възможно.

След това, промишленото производство ще нарасне значително, а времето, необходимо за предлагането на нови продукти, ще намалее с до 30%.
Автоматизацията е нещо, от което някои хора се страхуват. Убеждението, че автоматизацията може да премахне нуждата от работна ръка, е силно. С Индустрия 4.0 това не е така. Тази индустрия се нуждае от хора, за да функционира правилно. Ако не друго, то ще направи нещата много по-добри за хората, тъй като ще създаде нови познания и нови позиции. Индустрия 4.0 не е нищо повече от бъдещето на бизнеса. Еволюцията, насочена към автоматизиран свят, който ще направи живота ни по-лесен и по-добър!

Източник: RESTART 4.0   

 
Публикувана 18 Февруари 2019 г. 14:02:15
 Новини

18 Март 2019
Бизнес делеагция в Будапеща, 15-16 април 2019г.
още...
15 Март 2019
Завод "Найден Киров" представя европейски проект за повишаване на енергийната си ефективност
още...
28 Февруари 2019
БТПП, АИКБ и БСК организират кригла маса на тема "ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика"
още...
23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...

Още новини