Balkan Accession Fund - BAF

Румънско-американският инвестиционен фонд (РА­ИФ) и Българско-американският инвестиционен фонд (БАИФ) обявиха старта на нов инвестиционен фонд - Balkan Accession Fund - BAF (Болкън аксешън фонд - БАФ). Другите инвеститори във фонда са DEG (Германска компания за инвестиции и развитие) и FMO (Холандска финансова корпорация за развитие).

Целта на новата структура е да набере 75 милиона евро капитал. Засега капиталът й е 20 милиона евро, като водещите инвеститори са поели допълнителни ангажименти за 7.5 милиона евро на по-късен етап. Допълнително участие в капитала на фонда имат български, румънски и американски институционални и индивидуални инвеститори.

БАФ ще се фокусира предимно върху инвестиции в Румъния и България, а впоследствие и в други държави на Балканите. Фондът ще инвестира в частни средно големи компании чрез гъвкави инвестиционни структури от типа мезанин, както и чрез дялово участие. Предпочитани ще бъдат добре управлявани предприемачески компании със сериозен потенциал за развитие, визия за бъдещето и положителни парични потоци.

Размерът на инвестициите ще бъде между три и осем милиона евро във фирми с капитал между 10 и 50 милиона евро. Инвестициите ще бъдат за срок до седем години, средно - за пет години.

Приоритетни сектори- финансови услуги, потребителско финансиране, ипотечни кредити, лизингово финансиране, търговия, информационни технологии, здравеопазване, дистрибуция, хранителни и други стоки с установена търговска марка, медии, други услуги.

БАФ ще инвестира в лидерите в съответната индустрия, които могат да докажат по-висок от средния ръст за сектора, ясна стратегия за развитие и разрастване на бизнеса в страната и/или в региона чрез сливания, поглъщания на други фирми, или чрез естествен растеж.

За контакти и информация:

Българско-американски инвестиционен фонд (БАИФ)

http://www.baefinvest.com/

Томас М. Хигинс

Управителен директор

София, България

Румънско-американски инвестиционен фонд (РА­ИФ)

http://www.raef.ro

тел. U.S.: (212) 697-5766

Romania: +40 (21) 210-0701

Факс: U.S.: (212) 818-0445

Romania: +40 (21) 210-071

Horia Manda, PhD

Senior Vice President and Chief Investment Officer

RAEF@raef.ro

Повече подробности.

 
Публикувана 1 Февруари 2005 г. 16:02:31
 Новини

13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
21 Февруари 2018
Национални дни на кариерата- 2018
още...
07 Февруари 2018
Превеждаме данъци и осигуровки без такси
още...

Още новини