Факторинг – нова за България финансова услуга

Имайки предвид предизвикателствата пред българските производители с очакваното присъединяване на България в Европейския съюз, се смята, че факторингът е услуга, която може да направи българските фирми по-конкурентно способни при навлизането им на Европейските пазари.

Факторингът е пакет от услуги насочени към българските фирми, които реализират продукцията си в страната и в чужбина при условия на разсрочено плащане. При нея факторинг компанията изкупува търговските вземания от реализираната продажба и предлага следните услуги:

  • Предварително кредитно проучване на купувачите;
  • До 100 % покритие на кредитния риск при износ;
  • Авансово финансиране до 80 % от фактурната стойност;
  • Административно-счетоводно управление и контролиране на кредитните лимити;
  • Събиране на вземанията в страната на купувачите-вносители.

От факторинг услугите могат да се възползват както фирмите износителки и вносителки, така и местните компании, които работят с български партньори.

Факторинг компанията EFG Factors SA (www.efgfactors.com ), която е част от EFG Bank Group, Женева предлага в България услугите си със съдействието на Пощенска банка АД. При проявен от фирмите интерес, Русенската Търговско-Индустриална Камара има възможност да организира семинар на който да бъде представена по-подробна информация за факторинг услугите и техните преимущества. Желаещите да се запознаят с тях нека да се свържат с нас на тел: 825 875.

 
Публикувана 31 Октомври 2006 г. 14:10:05
 Новини

05 Декември 2017
Регионални профили: показатели за развитие 2017
още...
17 Ноември 2017
Уебинар „Пазарни възможности за европейския земеделски бизнес, в контекста на Споразумението за свободна търговия ЕС–Япония”
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
09 Ноември 2017
Предложени са промени в Закона за туризма
още...
09 Ноември 2017
БТПП издава сертификати на класираните фирми в ТОП 100 и ТОП 1500+
още...

Още новини