Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) участва на най-голямото строително изложение в Румъния - CONSTRUCT EXPO AMBIENT

За втора поредна година Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) участва на най-голямото строително изложение в Румъния - CONSTRUCT EXPO AMBIENT и организира представяне на фирми на общ щанд. На него се представиха 18фирми, производителки на дограма, бойлери, ел.материали, интериор, строителни материали, изолации, мазилки, железария и др. Важно е да се отбележи, че участваха фирми, които и миналата година се възползваха от възможността да бъдат презентирани от РТИК. Повечето бяха от Русе и региона, но имаше фирми от Шумен, София, Стара Загора, Несебър, Хасково.

Тенденцията, която нашият екип отчита е: все повече компании осъзнават, че да участват в изложение е един от най- добрите начини да получат директна пазарна информация и да се свържат с потенциални партньори, чрез които да „пробият” на привлекателния румънски пазар.

В сравнение с миналата година на общия фирмен щанд присъстваха по-голям брой фирми, които се представиха с мостри, което оказва своя положителен ефект- за посетителите на изложението мострите представят значително по-добре продукта.

CONSTRUCT EXPO AMBIENT е изложение, ориентиранопреди всичкокъм представяне на новости и тенденции в интериорния и екстериорния дизайн, дограми, стъклопакети, врати, заключващи устройства, железария, и метални конструкции, осветление, материали за ремонто-довършителни дейности, стенни и подови покрития, вътрешна и външна декорация и аксесоари. Тази година в изложението участваха общо близо 800 фирми, от които около 500 румънски и 300 чуждестранни компании от общо 19 държави, между които Турция, България, Италия, Хърватска, Испания, Гърция, Франция, Полша, Австрия, Германия, Китай, САЩ и др.

Заедно с останалите две свързани строителни изложения – Construct Expo Antreprenor и Construct ExpoUtilajе (м. март и м. април), изложителите в сферата на строителството стават общо 1500, което го прави най-голямото на Балканите.

Със собствен фирмен щанд участваха общо 16 български фирми.

Изложението беше посететно от над 36 400 души, от които около 11 000 специалсти в областта на строителството.

По същото време за единадесети път се проведе и CER GLASS 2008 - изложение за продукти, технологии и машини/оборудване за стъкларската, керамична и порцеланова индустрия.

В рамките на изложението РТИК проведе и още едно съпътстващо мероприятие- организирано посещение на CONSTRUCT EXPO AMBIENT. В делегацията се включиха общо около 30 души, представители на 14 фирми, също в областта на строителство и интериор. Това предостави възможност на повече компании да получат информация както за самото изложение, така и за развитието на този пазар в Румъния.

Котолог но изложителите, участвали на Condtruct Expo Ambient 21- 25 май 2008г.

Тук може да видите галерия снимки от изложението!

 
Публикувана 30 Май 2008 г. 14:05:16
 Новини

05 Декември 2017
Регионални профили: показатели за развитие 2017
още...
17 Ноември 2017
Уебинар „Пазарни възможности за европейския земеделски бизнес, в контекста на Споразумението за свободна търговия ЕС–Япония”
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
09 Ноември 2017
Предложени са промени в Закона за туризма
още...
09 Ноември 2017
БТПП издава сертификати на класираните фирми в ТОП 100 и ТОП 1500+
още...

Още новини