Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) участва на най-голямото строително изложение в Румъния - CONSTRUCT EXPO AMBIENT

За втора поредна година Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) участва на най-голямото строително изложение в Румъния - CONSTRUCT EXPO AMBIENT и организира представяне на фирми на общ щанд. На него се представиха 18фирми, производителки на дограма, бойлери, ел.материали, интериор, строителни материали, изолации, мазилки, железария и др. Важно е да се отбележи, че участваха фирми, които и миналата година се възползваха от възможността да бъдат презентирани от РТИК. Повечето бяха от Русе и региона, но имаше фирми от Шумен, София, Стара Загора, Несебър, Хасково.

Тенденцията, която нашият екип отчита е: все повече компании осъзнават, че да участват в изложение е един от най- добрите начини да получат директна пазарна информация и да се свържат с потенциални партньори, чрез които да „пробият” на привлекателния румънски пазар.

В сравнение с миналата година на общия фирмен щанд присъстваха по-голям брой фирми, които се представиха с мостри, което оказва своя положителен ефект- за посетителите на изложението мострите представят значително по-добре продукта.

CONSTRUCT EXPO AMBIENT е изложение, ориентиранопреди всичкокъм представяне на новости и тенденции в интериорния и екстериорния дизайн, дограми, стъклопакети, врати, заключващи устройства, железария, и метални конструкции, осветление, материали за ремонто-довършителни дейности, стенни и подови покрития, вътрешна и външна декорация и аксесоари. Тази година в изложението участваха общо близо 800 фирми, от които около 500 румънски и 300 чуждестранни компании от общо 19 държави, между които Турция, България, Италия, Хърватска, Испания, Гърция, Франция, Полша, Австрия, Германия, Китай, САЩ и др.

Заедно с останалите две свързани строителни изложения – Construct Expo Antreprenor и Construct ExpoUtilajе (м. март и м. април), изложителите в сферата на строителството стават общо 1500, което го прави най-голямото на Балканите.

Със собствен фирмен щанд участваха общо 16 български фирми.

Изложението беше посететно от над 36 400 души, от които около 11 000 специалсти в областта на строителството.

По същото време за единадесети път се проведе и CER GLASS 2008 - изложение за продукти, технологии и машини/оборудване за стъкларската, керамична и порцеланова индустрия.

В рамките на изложението РТИК проведе и още едно съпътстващо мероприятие- организирано посещение на CONSTRUCT EXPO AMBIENT. В делегацията се включиха общо около 30 души, представители на 14 фирми, също в областта на строителство и интериор. Това предостави възможност на повече компании да получат информация както за самото изложение, така и за развитието на този пазар в Румъния.

Котолог но изложителите, участвали на Condtruct Expo Ambient 21- 25 май 2008г.

Тук може да видите галерия снимки от изложението!

 
Публикувана 30 Май 2008 г. 14:05:16
 Новини

25 Април 2017
Инфоцентърът на НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
25 Април 2017
НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...
20 Април 2017
Бюрата по труда стартираха процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и мерки за заетост и обучение на безработни
още...

Още новини