Русенска камара организира обучителен семинар, засягащ две полезни за бизнеса теми

Русенска търговско индустриална камара има удоволствието да покани своите настоящи и бъдещи фирми- членове на семинар, който ще се проведе на 30 май 2009 събота от 9,00 часа в сградата на РТИК на ул. “Цар Фердинанд” 3А, в Семинарна зала на ІІ ет. Обучението ще обхване следните теми:

- ТЕМА 1: „Трудности при достъпа до Европейските финансиращи програми”. Темата обхваща основните пречки и проблеми, с които се сблъскват компаниите, подготвяйки се за кандидатстване по различни европейски програми. Особено тези свързани с трансгранично сътрудничество.

- ТЕМА 2: „Как да организираме успешно бизнес-събитие”. Втората част на семинара ще Ви даде възможност да придобиете специфични знания, свързани както с трансграничния регион така и с подготовка на различни бизнес мероприятия във фирмената дейност като: участия в изложения, бизнес-мисии, фирмени презентации и др.

Обучението е част от мероприятията, предвидени по проект “Подпомагане на младите предприемачи за трансгранично-бизнес сътрудничество” по който Русенска търговско-индустриална камара е партньор съвместно с още четири организации от България и Румъния, финансиран по програма ФАР за трансгранично сътрудничество за Румъния.

Благодарение на инициативите, предварително заложени в рамките на проекта, се цели установяване и подпомагане на сътрудничеството между предприемачите в трансграничния регион. Основната идея, залегнала в изпълнението на този проект е да се създаде широка база от данни за развитието на трансграничния регион, както и работата на квалифицирани специалисти, които ще подпомагат дейността на фирмите в тези региони, консултирайки ги в различни сфери. Това ще позволи стартиращи иновативни дейности да се развиват, както и вече съществуващи фирми - да подобрят своята работа.

Акцент се поставя и върху популяризиране на множество мероприятия и събития, свързани с трансграничното сътрудничество, като: панаири, изложения, семинари, обучения, бизнес мисии, кооперационни борси и др. Благодарение на тази мрежа ще се подобри и разшири достъпа до информация, което от своя страна ще доведе до насърчаване и развитие на сътрудничеството между организации, намиращи се от двете страни на границата. Проектът е насочен към настоящи или бъдещи млади предприемачи навъзраст между 18 и 40 години, регионални МСП, търговско- индустриални камари и други неправителствени организации, подпомагащи икономическото развитие.

Ще можете да зададете и въпроси, коитокасаят Вашата настояща или бъдеща дейност, свързана с двете теми. По-долу можете да разгледате програмата.

Участието в семинара е напълно безплатно за членовете на РТИК!

Срок за подаване на регистрационните формуляри е 29.05.2009. Попълнените формуляри можете да изпращате по факс: 082 825 873 или на имейл:info@rcci.bg

Допълнителна информация можете да получите на тел 082 825 875 г-жа Стела Дионисиева или г-н Милен Добрев.

Регистрационен формуляр можете да изтеглите от тук

Подробна програма за обучението, изтеглете от тук

 
Публикувана 21 Май 2009 г. 11:05:25
 Новини

13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
21 Февруари 2018
Национални дни на кариерата- 2018
още...
07 Февруари 2018
Превеждаме данъци и осигуровки без такси
още...

Още новини