Международната среща на професионалистите в света на земеделието и животновъдството се подготвя и еволюира

74- то издание на SIMA, което ще се проведе от 20 до 24 февруари 2011 г. в Париж / Изложбен Парк Норд Вилпент (Paris Nord Villepinte), се подготвя в един променящ се земеделски свят, в пълна еволюция.

"Растежът на населението в световен мащаб, което увеличава хранителните нужди, появата на нови страни- производители, стопанства, които трябва да намерят ново равновесие, променливостта на цените, необходимостта от иновации за интегриране на положителните екологични критерии... този контекст създава силен въпросителен фон, поставя въпроси и необходимост от еволюция на селскостопанските професионалисти в цял свят ", казва Мартин Дегремон, директор на SIMA-SIMAGENA.

Ето защо предстоящото издание на SIMA, повече от всякога, ще вземе при сърце ролята си на вдъхновител на ефективното и устойчиво селско стопанство: единственото изложение в света, което представя наведнъж земеделска техника, животни и устойчива енергия, ще придружи и ще помогне на професионалистите да прогнозират бъдещите си решения чрез многобройните международни събития, които ритмично ще съпътстват седмицата.

"За да бъдем напълно в съответствие с актуалното и с интересите на индустрията,обяснява Мартин Дегремон, ние засилихме силните си страни около 6 тематики, които ни интересуват днес в селското стопанство:

Нововъведения / Генетика / Устойчива енергия/ Международен пазар / Предвиждане на бъдещото развитие в сектора / Професии, специалности, занаяти

Световна среща на всички заинтересовани страни в сектора на селското стопанство- производители, фермери, предприемачи, производители на плодове и зеленчуци, търговци, дистрибутори, вносители, кооператори ... следващата SIMA:

  • Ще е свидетел на силно международно измерение, дори що се отнася до изложителите (50% очаквано международно присъствие), както посетителите (25% очаквано международно присъствие от повече от 100 страни).
  • Ще носи конкретна визия за последните нововъведения- SIMA Innovation Awards- награди, които са признати и очаквани от селскостопанските професионалисти по целия свят.
  • Присъдени от жури от специалисти и работна група от международни експерти, отворени към крайните потребители, наградите влияят на тенденциите в бъдещето на селскостопанската техника;
  • Ще бъде бизнес усилвател, благодарение на проведените срещи между специалисти;
  • Ще се структурира така, че да бъде доставчик на конкретни практически решения, около кръгли маси, конференции и семинари на високо ниво, както и с посещения на ферми, инициирани още в предишното издание на изложението, съпътствани с голям успех;

Като истинска платформа за информация и обмен на опит за едно успешно променящо се устойчиво земеделие, SIMA 2011 г. ще поднови съответно 3 от своите най- очаквани инициативи:

  • Зоната „Добри Практики”, която празнува своите 10 години:400 m² в сърцето на изложението (Палата 5а), обединява институционалните организации и партньори на изложението, участващи в прилагането на добри земеделски практики.
  • Международния Земеделски Форум:практически семинари на тема устойчива енергия, представени от TRAME* и ADEME*; посещения, кито допринасят конкретно за обмен на добри практики; конференции, водени от експерти, относно големите тенденции в сектора; енда изключителна конференция с

възстановяването и заключенията на международния конгрес AgEng* и симпозиума Ecotech, организирани от CEMAGREF *.

  • „Agri Manager Tour”, за втори път :около 30 големи земеделци и фермери, от важни селскостопански страни- най- големите потребители на земеделско оборудване и материали, събрани на едно място в продължение на три дни (21, 22 и 23 февруари 2011 г.) около една ексклузивна програма.

SIMA също така е домакин на SIMAGENA, изложение на животни, коетосъбира близо 300 фермери и около 400 говеда от млечни породи и кърмачки.

Това изложение се върти около събитията на ринга, включително и Международните Отворени Шоу- Програми (представяне на животните, след което се „съдят” от жури) и продажби на търгове.

Относно SIMA

SIMA е международно професионално изложение на селскостопанска техника и животни. SIMA групира на всеки 2 години над 1 300 изложители, 1 400 търговски марки и над 200 000 посетители.Нейната мисия е да спомогне за изграждането на един устойчив и постоянно развиващ се земеделски свят.

За контакти:

VENISE RP / Maud de Valicourt – Bérengère Creton : 01 70 08 71 43 – veniserp@venise.com

*TRAME= Мрежа от земеделски ресурсни центрове и селскостопански райони

*ADEME= Агенция за околна среда и управление на енергията

*AgEng= Европейска Асоциация за Селскостопански Технологии

*CEMAGREF= Институт за изследвания в областта на науката и технологиите за околната среда

Цялата информация за SIMA на Planet-Agri.com -нов международен интернет портал за специалистите в областта на селскотостопанство

 
Публикувана 25 Октомври 2010 г. 9:10:04
 Новини

10 Октомври 2018
Енергийна ефективност, възобновяема енергия, интелигентни градове, управление на отпадъци и рециклиране
още...
31 Август 2018
Обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания
още...
23 Август 2018
Експерти от НОИ на България и Германия ще отговарят на пенсионни въпроси на граждани в рамките на българо-германски консултационни дни
още...
05 Юли 2018
НОИ напомня, че от 01.07.2018 влязоха в сила помени в КТ
още...
01 Юни 2018
С 5 млрд. лв. намаляха парите в касите на фирмите след проверките на НАП
още...

Още новини