Международната среща на професионалистите в света на земеделието и животновъдството се подготвя и еволюира

74- то издание на SIMA, което ще се проведе от 20 до 24 февруари 2011 г. в Париж / Изложбен Парк Норд Вилпент (Paris Nord Villepinte), се подготвя в един променящ се земеделски свят, в пълна еволюция.

"Растежът на населението в световен мащаб, което увеличава хранителните нужди, появата на нови страни- производители, стопанства, които трябва да намерят ново равновесие, променливостта на цените, необходимостта от иновации за интегриране на положителните екологични критерии... този контекст създава силен въпросителен фон, поставя въпроси и необходимост от еволюция на селскостопанските професионалисти в цял свят ", казва Мартин Дегремон, директор на SIMA-SIMAGENA.

Ето защо предстоящото издание на SIMA, повече от всякога, ще вземе при сърце ролята си на вдъхновител на ефективното и устойчиво селско стопанство: единственото изложение в света, което представя наведнъж земеделска техника, животни и устойчива енергия, ще придружи и ще помогне на професионалистите да прогнозират бъдещите си решения чрез многобройните международни събития, които ритмично ще съпътстват седмицата.

"За да бъдем напълно в съответствие с актуалното и с интересите на индустрията,обяснява Мартин Дегремон, ние засилихме силните си страни около 6 тематики, които ни интересуват днес в селското стопанство:

Нововъведения / Генетика / Устойчива енергия/ Международен пазар / Предвиждане на бъдещото развитие в сектора / Професии, специалности, занаяти

Световна среща на всички заинтересовани страни в сектора на селското стопанство- производители, фермери, предприемачи, производители на плодове и зеленчуци, търговци, дистрибутори, вносители, кооператори ... следващата SIMA:

  • Ще е свидетел на силно международно измерение, дори що се отнася до изложителите (50% очаквано международно присъствие), както посетителите (25% очаквано международно присъствие от повече от 100 страни).
  • Ще носи конкретна визия за последните нововъведения- SIMA Innovation Awards- награди, които са признати и очаквани от селскостопанските професионалисти по целия свят.
  • Присъдени от жури от специалисти и работна група от международни експерти, отворени към крайните потребители, наградите влияят на тенденциите в бъдещето на селскостопанската техника;
  • Ще бъде бизнес усилвател, благодарение на проведените срещи между специалисти;
  • Ще се структурира така, че да бъде доставчик на конкретни практически решения, около кръгли маси, конференции и семинари на високо ниво, както и с посещения на ферми, инициирани още в предишното издание на изложението, съпътствани с голям успех;

Като истинска платформа за информация и обмен на опит за едно успешно променящо се устойчиво земеделие, SIMA 2011 г. ще поднови съответно 3 от своите най- очаквани инициативи:

  • Зоната „Добри Практики”, която празнува своите 10 години:400 m² в сърцето на изложението (Палата 5а), обединява институционалните организации и партньори на изложението, участващи в прилагането на добри земеделски практики.
  • Международния Земеделски Форум:практически семинари на тема устойчива енергия, представени от TRAME* и ADEME*; посещения, кито допринасят конкретно за обмен на добри практики; конференции, водени от експерти, относно големите тенденции в сектора; енда изключителна конференция с

възстановяването и заключенията на международния конгрес AgEng* и симпозиума Ecotech, организирани от CEMAGREF *.

  • „Agri Manager Tour”, за втори път :около 30 големи земеделци и фермери, от важни селскостопански страни- най- големите потребители на земеделско оборудване и материали, събрани на едно място в продължение на три дни (21, 22 и 23 февруари 2011 г.) около една ексклузивна програма.

SIMA също така е домакин на SIMAGENA, изложение на животни, коетосъбира близо 300 фермери и около 400 говеда от млечни породи и кърмачки.

Това изложение се върти около събитията на ринга, включително и Международните Отворени Шоу- Програми (представяне на животните, след което се „съдят” от жури) и продажби на търгове.

Относно SIMA

SIMA е международно професионално изложение на селскостопанска техника и животни. SIMA групира на всеки 2 години над 1 300 изложители, 1 400 търговски марки и над 200 000 посетители.Нейната мисия е да спомогне за изграждането на един устойчив и постоянно развиващ се земеделски свят.

За контакти:

VENISE RP / Maud de Valicourt – Bérengère Creton : 01 70 08 71 43 – veniserp@venise.com

*TRAME= Мрежа от земеделски ресурсни центрове и селскостопански райони

*ADEME= Агенция за околна среда и управление на енергията

*AgEng= Европейска Асоциация за Селскостопански Технологии

*CEMAGREF= Институт за изследвания в областта на науката и технологиите за околната среда

Цялата информация за SIMA на Planet-Agri.com -нов международен интернет портал за специалистите в областта на селскотостопанство

 
Публикувана 25 Октомври 2010 г. 9:10:04
 Новини

19 Април 2018
Състезание „Green Talents 2018“ стартира
още...
13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
21 Февруари 2018
Национални дни на кариерата- 2018
още...

Още новини