Как да изграждаме доверие във време на промени?

Отговорът от Ким Мьолер, управляващ директор на „Оксфорд Лийдършип”

„Доверието в една компания е изключително важно и има финансови доказателства за това”, категоричен е управляващият директор на „Оксфорд Лийдършип” Ким Мьолер.

Той потвърди тезата си с цифри по време на HR форума под наслов „Мотивация без пари — мисията възможна“, организиран от Капитал Кариери и Българската асоциация по управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР). Ким Мьолер откри конференцията с презентация на тема: „Изграждане на организационно доверие във време на промени”.


Пред българските мениджъри и HR специалисти той разкри как можем да изградим доверие, дори и в трудна икономическа ситуация. По думите му мениджърите на компании трябва да демонстрират всекидневно признанието си пред служителите и по-често да казват: „Благодаря”. За да се чувстват хората, уважавани и мотивирани, то те трябва да имат възможности за кариерно развитие. И подчерта, че не увеличението на възнаграждението прави човек щастлив, а усещането му, че заплата, която получава, е справедлива.


Ким Мьолер обясни и защо е важно доверието да бъде измервано и обясни как в действителност се прави това. Сред най-важните критерии са — вярват ли служителите на ръководителите си, има ли приятелско отношение и подкрепа в екипа, чувстват ли се хората горди от работата си и имат ли шансове за развитие на кариерата. В края на своята презентация управляващият директор на "Оксфорд Лийдършип" препоръча на присъстващите да успеят да убедят хората в организацията, че те наистина са най-ценният ресурс в компанията. Да успеят да ги накарат да се чувстват така, а не да го повтарят само на думи.

Д-р Ким Мьолер е управляващт директор на "Оксфорд Лийдършип" в Дания и председател на "Оксфорд Груп". Той е високо уважаван стратег и изследовател, работил за копенхагенското Бизнес училище. Известен е със своето основополагащо изследване върху иновацията и корпоративната социална отговорност, както и с изследването, свързано с конкурентното предимство на нациите, проведено заедно с професора от Харвард д-р Майкъл Портър.

Основната концепция в консултантската практика на д-р Мьолер е изграждането на доверие: доверие между мениджмънта и персонала, което да подобри изпълнението и удовлетвореността на служителите; доверие между компаниите и стейкхолдърите, което да съдейства за устойчивото развитие на областите и държавите. Той е автор на редица бестселъри, посветени на иновацията в обществото, и е търсен презентатор на международни конференции.


Презентациите можете да видите на адрес: http://www.jobs.bg/hc/analytics/1469

Human Capital - издание за мениджмънт и кариера, част от JOBS.BG

 
Публикувана 19 Ноември 2010 г. 10:11:24
 Новини

27 Юни 2017
БизнесПРО Форум: „Директни програми за финансиране от ЕС“, 4 юли 2017 г.
още...
27 Юни 2017
Режимите в екологията за малките и средни фирми ще бъдат облекчени
още...
27 Юни 2017
Агенцията по обществени поръчки публикува за обществено обсъждане проекти на типови документи
още...
27 Юни 2017
НАП връчва документи по електронен път
още...
21 Юни 2017
Покана за участие при преференциални условия в Международното изложение за хранителни продукти и напитки „Annapoorna World of Food India"
още...

Още новини