Как да изграждаме доверие във време на промени?

Отговорът от Ким Мьолер, управляващ директор на „Оксфорд Лийдършип”

„Доверието в една компания е изключително важно и има финансови доказателства за това”, категоричен е управляващият директор на „Оксфорд Лийдършип” Ким Мьолер.

Той потвърди тезата си с цифри по време на HR форума под наслов „Мотивация без пари — мисията възможна“, организиран от Капитал Кариери и Българската асоциация по управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР). Ким Мьолер откри конференцията с презентация на тема: „Изграждане на организационно доверие във време на промени”.


Пред българските мениджъри и HR специалисти той разкри как можем да изградим доверие, дори и в трудна икономическа ситуация. По думите му мениджърите на компании трябва да демонстрират всекидневно признанието си пред служителите и по-често да казват: „Благодаря”. За да се чувстват хората, уважавани и мотивирани, то те трябва да имат възможности за кариерно развитие. И подчерта, че не увеличението на възнаграждението прави човек щастлив, а усещането му, че заплата, която получава, е справедлива.


Ким Мьолер обясни и защо е важно доверието да бъде измервано и обясни как в действителност се прави това. Сред най-важните критерии са — вярват ли служителите на ръководителите си, има ли приятелско отношение и подкрепа в екипа, чувстват ли се хората горди от работата си и имат ли шансове за развитие на кариерата. В края на своята презентация управляващият директор на "Оксфорд Лийдършип" препоръча на присъстващите да успеят да убедят хората в организацията, че те наистина са най-ценният ресурс в компанията. Да успеят да ги накарат да се чувстват така, а не да го повтарят само на думи.

Д-р Ким Мьолер е управляващт директор на "Оксфорд Лийдършип" в Дания и председател на "Оксфорд Груп". Той е високо уважаван стратег и изследовател, работил за копенхагенското Бизнес училище. Известен е със своето основополагащо изследване върху иновацията и корпоративната социална отговорност, както и с изследването, свързано с конкурентното предимство на нациите, проведено заедно с професора от Харвард д-р Майкъл Портър.

Основната концепция в консултантската практика на д-р Мьолер е изграждането на доверие: доверие между мениджмънта и персонала, което да подобри изпълнението и удовлетвореността на служителите; доверие между компаниите и стейкхолдърите, което да съдейства за устойчивото развитие на областите и държавите. Той е автор на редица бестселъри, посветени на иновацията в обществото, и е търсен презентатор на международни конференции.


Презентациите можете да видите на адрес: http://www.jobs.bg/hc/analytics/1469

Human Capital - издание за мениджмънт и кариера, част от JOBS.BG

 
Публикувана 19 Ноември 2010 г. 10:11:24
 Новини

19 Април 2018
Състезание „Green Talents 2018“ стартира
още...
13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
21 Февруари 2018
Национални дни на кариерата- 2018
още...

Още новини