Русенска камара организира представяне на статистически сборник "Бяла книга на МСП "в два последователни семинара

Русенска търговско индустриална камара oрганизира два информационни семинара „Резулати от проучване сред малките и средни предприятия (МСП) в трансграничния румъно-български регион”, които ще се проведат на 13 и 14 октомври 2011 (четвъртък и петък) от 10,00 часа в хотел Дунав Плаза- Син салон.

Идеята е да  бъде представен статистически сборник „Бяла книга на МСП от трансграничния регион“ и резултати от проучването, направено сред приблизително 500 МСП, предприемачи, потенциални млади предприемачи и незаети лица от трансграничния регион и дава широк обхват от информация както за неговото икономическо състояние, така и за психологическите нагласи сред предприемачите спрямо развитието на техния бизнес и очаквания.

Проучаването е част от дейностите по проект 2-3.1-4 „Трансграничен статистически изследователски център за МСП от българо-румънския трансграничен регион-RESCENT”, който РТИК изпълнява в сътрудничество с Центъра за консултации и управление на проекти „Европроджект”- Румъния и Търговско промишлена палата Враца.

Ще бъдат представени актуални данни за:

· състоянието на МСП за период, обхващащ последните три години заедно с оценка на бизнес средата.

· Оценка на въздействието на икономическата криза върху МСП

· Представяне и анализ на нивото и динамичността на развитието на МСП

· Данни за усвояването на структурните фондове от страна на МСП след присъединяване на България и Румъния в ЕС

· Анализ на стратегии, политики и конкурентни предимства на МСП

· Оценка на финансирането на МСП

· Анализ на състоянието на човешките ресурси, обучението и заплатите в МСП

· Представяне на данни за инвестиции в иновации в дейността на МСП

Семинарите са подходящи за представители на фирми, работещи с партньори от Румъния, които се намират в трансграничния регион, както и за неправителствени организации, чиято дейност е ориентирана към различни проучвания със социологически и статистически характер, представители на банковия сектор, Агенцията по заетостта, бюро по труда, представители на Община и Областна администрация, Русенски университет, търговско-промишлени палати (камари)

Информацията, която участниците ще научат, ще им даде възможност да сравнят състоянието на своите компании с резултатите от проучването, а също и ще ги подпомогне в техните бъдещи планове за развитие на дейността.

Основен презентатор ще бъде проф. Овидиу Николеску - Председател на Националния съвет за Малки и Средни предприятия - най-голямата работодателска организация в Румъния; Декан на катедрата по Мениджмънт към Академията за икономчески науки; Вицепрезидент на UEAPME- Европейски съюз на МСП, обединяващ национални работодалески организаци от над 34 държави в ЕС, защитаващ и представляващ интересите на малките и седни предприятия на европейско ниво. Г-н Николеску е един от най-известните преподаватели по Мениджмънт в Румъния, виден общественик, работещ за обединяването на науката и практиката в областта на Менджмънта на човешките ресурси и управлението на МСП.

Гост-лектор г-жа Галина Ханджиева- Директор на Териториално статистическо бюро Русе

Тук можете подробно да разгледате програмта.

УЧАСТИЕТО В ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

ЗА ДА ЗАЯВИТЕ УЧАСТИЕ В СЕМИНАРА Е НЕОБХОДИМО ДА ПОТВЪРДИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ПОСОЧЕНИТЕ КООРДИНАТИ!

Срок за потвърждение- 12.10.2011 (сряда)

Можете да заявите участие на телефон 082 825 875 или имейл:info@rcci.bg

 
Публикувана 5 Октомври 2011 г. 14:10:56
 Новини

31 Август 2018
Обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания
още...
23 Август 2018
Експерти от НОИ на България и Германия ще отговарят на пенсионни въпроси на граждани в рамките на българо-германски консултационни дни
още...
20 Август 2018
Български фирми могат да участват безплатно в двустранни бизнес срещи на изложението за земеделие, селско стопанство и технологии в Самсун, Турция- 27-28 септември
още...
02 Август 2018
Конференцията "Неограничени възможности на кръговата икономика"- 26 септември 2018 г.,гр. Осло, Норвегия
още...
01 Август 2018
Двустранни B2B бизнес срещи в Перу, Турция и Австрия
още...

Още новини