Русенска камара организира представяне на статистически сборник "Бяла книга на МСП "в два последователни семинара

Русенска търговско индустриална камара oрганизира два информационни семинара „Резулати от проучване сред малките и средни предприятия (МСП) в трансграничния румъно-български регион”, които ще се проведат на 13 и 14 октомври 2011 (четвъртък и петък) от 10,00 часа в хотел Дунав Плаза- Син салон.

Идеята е да  бъде представен статистически сборник „Бяла книга на МСП от трансграничния регион“ и резултати от проучването, направено сред приблизително 500 МСП, предприемачи, потенциални млади предприемачи и незаети лица от трансграничния регион и дава широк обхват от информация както за неговото икономическо състояние, така и за психологическите нагласи сред предприемачите спрямо развитието на техния бизнес и очаквания.

Проучаването е част от дейностите по проект 2-3.1-4 „Трансграничен статистически изследователски център за МСП от българо-румънския трансграничен регион-RESCENT”, който РТИК изпълнява в сътрудничество с Центъра за консултации и управление на проекти „Европроджект”- Румъния и Търговско промишлена палата Враца.

Ще бъдат представени актуални данни за:

· състоянието на МСП за период, обхващащ последните три години заедно с оценка на бизнес средата.

· Оценка на въздействието на икономическата криза върху МСП

· Представяне и анализ на нивото и динамичността на развитието на МСП

· Данни за усвояването на структурните фондове от страна на МСП след присъединяване на България и Румъния в ЕС

· Анализ на стратегии, политики и конкурентни предимства на МСП

· Оценка на финансирането на МСП

· Анализ на състоянието на човешките ресурси, обучението и заплатите в МСП

· Представяне на данни за инвестиции в иновации в дейността на МСП

Семинарите са подходящи за представители на фирми, работещи с партньори от Румъния, които се намират в трансграничния регион, както и за неправителствени организации, чиято дейност е ориентирана към различни проучвания със социологически и статистически характер, представители на банковия сектор, Агенцията по заетостта, бюро по труда, представители на Община и Областна администрация, Русенски университет, търговско-промишлени палати (камари)

Информацията, която участниците ще научат, ще им даде възможност да сравнят състоянието на своите компании с резултатите от проучването, а също и ще ги подпомогне в техните бъдещи планове за развитие на дейността.

Основен презентатор ще бъде проф. Овидиу Николеску - Председател на Националния съвет за Малки и Средни предприятия - най-голямата работодателска организация в Румъния; Декан на катедрата по Мениджмънт към Академията за икономчески науки; Вицепрезидент на UEAPME- Европейски съюз на МСП, обединяващ национални работодалески организаци от над 34 държави в ЕС, защитаващ и представляващ интересите на малките и седни предприятия на европейско ниво. Г-н Николеску е един от най-известните преподаватели по Мениджмънт в Румъния, виден общественик, работещ за обединяването на науката и практиката в областта на Менджмънта на човешките ресурси и управлението на МСП.

Гост-лектор г-жа Галина Ханджиева- Директор на Териториално статистическо бюро Русе

Тук можете подробно да разгледате програмта.

УЧАСТИЕТО В ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

ЗА ДА ЗАЯВИТЕ УЧАСТИЕ В СЕМИНАРА Е НЕОБХОДИМО ДА ПОТВЪРДИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ПОСОЧЕНИТЕ КООРДИНАТИ!

Срок за потвърждение- 12.10.2011 (сряда)

Можете да заявите участие на телефон 082 825 875 или имейл:info@rcci.bg

 
Публикувана 5 Октомври 2011 г. 14:10:56
 Новини

25 Април 2017
Инфоцентърът на НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
25 Април 2017
НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...
20 Април 2017
Бюрата по труда стартираха процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и мерки за заетост и обучение на безработни
още...

Още новини