20 НЕЩА, КОИТО ЩЕ ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА ВИ

Най-голямата трудност, с която човек се сблъсква когато търси промяна  е решението да чака. Нещата няма как да се случат от само сeбе си. Какъв е смисълът да отлагаме нещо, което наистина искаме да направим? Ако нещо което си струва, то си струва да се направи сега.
Джеф Хейдън автор на над 30 книги, сред които четири заглавия в раздел бизнес и инвестиции на най-продавани книги в Amazon, споделя 20 мотивиращи изречения, които радикално могат да променят професионалния и личния ни живот.
Днес започваме с първите 5.


1) „Най-накрая започнах!“
Имате планове, цели, идеи, но кой го интересува това? На практика нямате нищо докато не започнете да ги осъществявате! Много често позволяваме на колебанието и несигурността да ни възпрат да предприемем каквито и да е действия за осъществяване на нашите планове. Страхуваме се от непознатото, от провала. Хейдън ни съветва да се спрем на една идея и да почнем да работим върху нея. „Направете нещо, каквото и да е. Просто направете първата крачка макар и малка. Тя е най-трудната. Всяка следваща ще бъде много по-лесна!“


2) „Вината за това е изцяло моя!“
Човешко е да се греши, но често предпочитаме да обвиняваме другите за нашите неуспехи. Не бягайте от отговорност нито в личен, нито в професионален план. Поемайте вината си, но не се изтезавайте, а я използвайте като мотиватор. Задайте си въпросa:“ Как следващия път да направя нещата по-добре, по-бързо, по-креативно?“


3) „Ти си страхотен!“
Рядко ни хвалят дори и да сме се справили добре. Според Хейдън никой не получава признанието, което наистина заслужава за положения труд. Ето защо той ни предлага да се спрем на някой, някой който добре си върши работата и да му го кажем. Позитивната оценка има позитивно влияние без значение дали е дадена на момента или не. „Изненадващата похвала е подарък, който струва на даващия нищо, но е безценен за получателя.“ – пише Хейдън.


4) „Това не беше толкова трудно, колкото очаквах!“
Най-ужасяващият страх е страхът от непознатото. Напрактика обаче почти нищо в този живот не успява да оправдае нашите опасения. Освен това да преодолееш страховете си е изключително удовлетворяващо и вълнуващо. Затова смело напред! Забравете притесненията и направете нещо извън комфортната си зона. Предизвикайте сами себе си и ще видите, че се справяте с нещата много по-добре, от колкото сте очаквали!


5) „Ще ти покажа аз на тебе, ....... такъв!“
Обидата от чуждата критиката също може да е добър мотиватор. Много често постигаме най-добрите си резултати точно когато се опитваме да покажем на другите, че те грешат. Да правиш нещата на инат може да е детинско, но за Хейдън е ефективен метод човек да преследва и постига целите си. Не преглъщайте обидата си. Впрегнете гнева си в продуктивно усилие и се защитете с действия, не с оправдания! Така ще сте истински победител.


Следва продължение......
 

 
Публикувана 4 Юли 2014 г. 15:07:57
 Новини

23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...

Още новини