20 НЕЩА, КОИТО ЩЕ ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА ВИ - Част 3

Най-голямата трудност, с която човек се сблъсква когато търси промяна  е решението да чака. Нещата няма как да се случат от само сeбе си. Какъв е смисълът да отлагаме нещо, което наистина искаме да направим? Ако нещо което си струва, то си струва да се направи сега.
Джеф Хейдън автор на над 30 книги, сред които четири заглавия в раздел бизнес и инвестиции на най-продавани книги в Amazon, споделя 20 мотивиращи изречения, които радикално могат да променят професионалния и личния ни живот.

Аз съм Супермен! 
Според Ани Къди професор в университета в Харвард, две минути позиране пред огледалото в поза на супер герой – изправени с ръце на кръста или към небето са изключително полезни за подобряване на самочувствието и увереността. Може на пръв поглед да звучи странно, но техниката работи особено при ситуации, в които се чувстваме нервни и притеснени. Да нахъсаш сам себе си определено е от полза при явяване на интервю за работа, представяне на нов проект или дори водене на преговори. Със сигурност го правите наум, защото да не пробвате тази техника, когато никой не Ви гледа?

„Да!“
Заети сте. Имате достатъчно ангажименти за да се нагърбвате с нови инициативи и проекти. Това е достатъчна причина да мирувате и да се придържате към комфорта на сегашната ситуация. Сигурността е хубаво нещо, но често ни затваря в един безкраен кръговрат на повтарящо се сиво ежедневие. Кажете“ да“ на нещо различно и предизвикателно! Кажете „да“ на новата възможност, която Ви се струва дори плашеща. Когато приемате предизвикателства, Вие всъщност утвърждавате увереността в собствените си възможности. Доверете се на себе си и се впуснете в нови начинания

„Не!“.
Колкото и да сте уверени в себе си и Вашите възможности и време имат лимит. Не можете да вършите всичко, не можете да помогнете на всекиго, независимо колко много Ви се иска. Понякога просто трябва да кажете „не“! Без значение дали Ви моли, колега, приятел или дори член на семейството, Ви е сте свободен да откажете. Казвайте "не" поне веднъж месечно и се притеснявайте, че това би изглеждало егоистично. Когато сте фокусирани върху своите цели, Вашите успехи ще се отразят позитивно и на хората около Вас.

Ти си уволнен! 
Във фирмата Ви има служител, който определено не си върши работата, но въпреки това не сте предприели никакви стъпки да го освободите. Възможно е да имате трудности с доставчици или дори с някой клиент, чиито изисквания Ви носят повече затруднения и загуби от колкото печалба. Освободете се от всичко, което Ви дърпа назад!   

Не е перфектно, но става!
Да имате само един шанс да направите добро първо впечатление. Похвално е да се стремите към съвършенство. За съжаление, никой продукт или услуга не са съвършени и никой проект, инициатива не са идеално планирани. Работете усилено, дайте всичко от себе си, пък каквото сабя покаже! Вашите клиенти ще Ви кажат какво трябва да се подобри. Не се притеснявайте от негативни оценки, те ще Ви помогнат да направите точно тези подобрения, които са от значение. 

 
Публикувана 7 Август 2014 г. 14:08:17
 Новини

23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
29 Юни 2017
КАРИЕРА ЗА НОВА ЕRА - единствените кариерни дни в страната за млади и утвърдени учени
още...

Още новини