10-те златни принципа на богатите

Освен по късмета, богатите хора по света си приличат по някои общи стратегии и начини на мислене. Оказва се, че милионерите са като нас – и те са обикновени човешки същества, но с много повече пари. Запитани за тайните на успеха им, някои от най-състоятелните американци са цитирали принципи, които съвсем не са магични или непознати. Напротив, част от тях дори звучат доста тривиално и са добре познати на хората, които се интересуват от инвестиционни стратегии.  

Ето кои основни общи принципи отличават богатите:

1. Започни възможно по-рано, за да избегнеш финансовите дупки. Хората често си навличат сериозни проблеми, като теглят големи заеми още от ранна възраст. Научи се да живееш, още докато си млад с това, което можеш да си позволиш, и отлагай самовъзнаграждението.

2. Повярвай, че ти можеш да го направиш. Бъди убеден, че ти можеш да управляваш парите и си финансово успешен човек.

3. Артикулирай визията си за успех. Джен Смит, създател на сайта Millionaire Mommu Next Door, твърди, че изказването „искам да бъда богат“ е твърде слабо. Вместо това тя препоръчва човек да си представи как би изглеждало ежедневието му, ако е богат. Смит твърди, че за да бъдеш финансово успешен, преди да станеш родител трябва да използваш силата на въображението и ума си. Тя е изрязвала картинки от списания на красиви места, които иска да посети, както и илюстрации на хора, които правят забавни неща. Това й е помагало да държи визията за желаното в ума й. Действията й са сходни с препоръките във филма „Тайната“.

4. Подсигури се срещу рисковете на съдбата. Фалитът често идва след развод, смърт на близък човек или на част от семейството, например.

5. Работи много здраво и ще извадиш късмет. Така поне смята Доналд Тръмп.

6. Практикувай съставянето на „умен“ бюджет. Пресмятай колко харчиш всеки месец. Добрите сметки по кредита могат да ти спестят голяма сума пари.

7. Прави това, което обичаш. Наистина, кариерата в областта на финансовите услуги може да ти гарантира голяма заплата, но ще израснеш ли в нея възможно най-много, ако това не ти е на сърце?

8. Реши колко пари всъщност искаш. За мнозина 1 милион не е достатъчно. За друго болшинство от поколението X и Y спестената голяма в представите им сума за годините след пенсиониране вероятно няма да е достатъчна, за да живеят така спокойно и охолно, както си представят, заради една основна особеност – инфлацията, въпреки че напоследък световната икономика е заплашена от дефлационен капан.

9. Инвестирай „реколтата“. Някои от успешните хора препоръчват: вложи парите си в точно обратното на това, в което всички останали инвестират.

10. Живей под възможностите си. Ако успяваш да живееш с по-малко, заделяй в депозит или настрана между 10 и 25% от доходите си.

 

Източник сп. Мениджър

 
Публикувана 22 Октомври 2014 г. 16:10:25
 Новини

25 Април 2017
Инфоцентърът на НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
25 Април 2017
НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...
20 Април 2017
Бюрата по труда стартираха процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и мерки за заетост и обучение на безработни
още...

Още новини