Излезе актуализираният списък на посредниците за работа в чужбина

Излезе актуализираният списък на българските фирми регистрирани посредници за работа у нас и в чужбина. Както е известно, посредническата дейност се извършва въз основа на регистрация в Агенцията по заетостта /АЗ/ и след издаване на удостоверение от министъра на труда и социалната политика, като срокът му на действие е за пет години.

Към 1 юни 2010 г. фирмите за трудово посредничество в страната са 321 /с 1 по-малко, отколкото през май/.

Ø В Русе работят частните борси ЕТ“Корект2003-Силвия Кирова”, “Литера”ООД, ЕТ“Минчо Минчев”, “Елит консултинг”ООД, “Персонел”ЕООД /с офис и в София/, “Рускоминвест”ООД и “Прайз Трейд”ЕООД. Офиси в града имат също и други български фирми - софийските “Булуърк България”ООД, “Юзит Калърс България” ООД, “Консулта Рисорсинг България”ЕООД, “Джобтайгър”ООД и “Аналог 2009”ЕООД, “Перфекта” ООД-Велико Търново. В гр.Бяла работи посредникът “Еуроп Уъркърс Интерим”ООД.

Ø В Разград действат ЕТ”Мегаконтакт-Цанко Василев”, в Исперих работи посредникът “Поликс”ЕООД, а в с.Веселина, община Лозница - “Метропол”ООД, която има офис и в Разград.

Ø В Силистра работи офисът на “Примавера”ЕООД-Пазарджик.

Българските фирми, които към 1 юни т.г. притежават удостоверения като регистрирани посредници за набиране на българи за работа в чужбина, са общо са общо 288 /с 3 повече, отколкото през май/.

От тях 19 са с регистрирани договори /един или повече/ за извършване на посредническа дейност:

Ø Две са българските фирми, които посредничат за Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, по една са за Кралство Испания, за Кралство Дания, за Кралство Белгия и за Кралство Холандия.

Ø По една са частните борси за посредничество за Полша /това е русенската “Персонел”ЕООД, която е с офис и в София/, за Литва и за Словакия. За Чехия фирмите са 11, сред които са русенската “Персонел”ЕООД и “Примавера”ЕООД-Пазарджик /с офис в Силистра/. Двама са посредниците за Латвия.

Ø По една фирма посредничи за работа в Франция, за Финландия, за Дубай, ОАЕ и за Германия. Двама са посредниците за Кипър.

Ø По една са частните борси, които набират медицински специалисти за Судан, за Кувейти за Албания.

Ø От общо регистрираните 76 частни борси като посредници при наемане на морски специалисти за кораби, плаващи под чужд флаг, 47 са с регистрирани договори за извършване на посредническа дейност. Сред тях са русенските “Агенция Лъки М”ЕООД /с договор/ и “Вип Шип”ООД, софийската “Юзит Калърс България”ООД /с офис и в Русе/.

Ø Сред останалите регистрирани посредници за набиране на българи за работа зад граница русенски са “Литера”ООД, ЕТ”Минчо Минчев”, “СЛО-62”ЕООД, “Ица Раймонд-БГ”ООД /седалището й е в с.Хотанца/ и “Вип Шип”ООД. Свои представителства в Русе имат “Булуърк България”ООД, “Юзит Калърс България”ООД, “Консулта Рисорсинг България”ЕООД и “Джобтайгър”ООД. За чужбина посредници са още “Еуроп Уъркърс Интерим”ООД-гр. Бяла, “Силмит Сервиз”ООД–Силистра, и "Стравс България"ООД /с.Великденче, община Омуртаг, с офис в Търговище/. В Разград с офис е “Метропол”ООД /седалището й е в с. Веселина, община Лозница/. За кои конкретни страни ще набират работна сила тези посредници ще стане ясно след като те регистрират в АЗ посреднически договор със съответен чужд работодател за набиране и предлагане на кандидати с определени професии.

Актуализирания списък на регистрираните посреднически фирми - с номерата и датите на издадените удостоверения, адресите и телефоните им, всеки заинтересован може да намери във всяко бюро по труда в страната и в интернет страницата на АЗ /www.az.government.bg/. Там е публикувана и Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа /ДВ, бр.49/2003 г., изм. - ДВ, бр.52/2006 г. и бр.22/2010 г./.

 
Публикувана: 8 Юни 2010 г. 11:06:33
 Новини

18 Март 2019
Бизнес делеагция в Будапеща, 15-16 април 2019г.
още...
15 Март 2019
Завод "Найден Киров" представя европейски проект за повишаване на енергийната си ефективност
още...
28 Февруари 2019
БТПП, АИКБ и БСК организират кригла маса на тема "ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика"
още...
23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...

Още новини