Министерският съвет одобри промени, свързани с етикетирането на храните

Правителството прие изменения в Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните и в Наредбата за изискванията към храните със специално предназначение. С промените в нормативните актове се осигурява прилагането на два европейски регламента.

Първият предвижда въвеждането на единни обозначения при етикетирането, отнасящи се до съдържанието на глутен в храните, съответно: „с много ниско съдържание на глутен”, ако количеството в храната, която се продава на крайния потребител не надхвърля 100 mg/kg, и „без глутен”, ако съдържанието не надхвърля 20 mg/kg.Другият регламент въвежда удължаване на срока, през който вино, етикетирано в съответствие с определени разпоредби на Наредбата за етикетирането и представянето на храните, може да се продава до изчерпване на складовите наличности.

 
Публикувана: 17 Юни 2010 г. 13:06:38
 



Новини

14 Януари 2019
Процедура "Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия" ще бъде представена на 16.01.2019г. в Русе
още...
14 Декември 2018
Бизнес делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, 21-26 януари 2019
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...

Още новини