Министерският съвет одобри промени, свързани с етикетирането на храните

Правителството прие изменения в Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните и в Наредбата за изискванията към храните със специално предназначение. С промените в нормативните актове се осигурява прилагането на два европейски регламента.

Първият предвижда въвеждането на единни обозначения при етикетирането, отнасящи се до съдържанието на глутен в храните, съответно: „с много ниско съдържание на глутен”, ако количеството в храната, която се продава на крайния потребител не надхвърля 100 mg/kg, и „без глутен”, ако съдържанието не надхвърля 20 mg/kg.Другият регламент въвежда удължаване на срока, през който вино, етикетирано в съответствие с определени разпоредби на Наредбата за етикетирането и представянето на храните, може да се продава до изчерпване на складовите наличности.

 
Публикувана: 17 Юни 2010 г. 13:06:38
 



Новини

20 Октомври 2017
Българо-унгарски бизнес форум на 3 ноември 2017 г., Гранд Хотел София
още...
20 Октомври 2017
Бизнес форум в периода 8 – 10 ноември 2017 г. в гр. Минск, Беларус
още...
19 Октомври 2017
Проект на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс
още...
19 Октомври 2017
Нова групажна линия на фирма MW Logistica свързва България и Франция
още...
19 Октомври 2017
Иновационен форум 26-29 ноември 2017 г, гр. Братислава, Словакия
още...

Още новини