Министерският съвет одобри промени, свързани с етикетирането на храните

Правителството прие изменения в Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните и в Наредбата за изискванията към храните със специално предназначение. С промените в нормативните актове се осигурява прилагането на два европейски регламента.

Първият предвижда въвеждането на единни обозначения при етикетирането, отнасящи се до съдържанието на глутен в храните, съответно: „с много ниско съдържание на глутен”, ако количеството в храната, която се продава на крайния потребител не надхвърля 100 mg/kg, и „без глутен”, ако съдържанието не надхвърля 20 mg/kg.Другият регламент въвежда удължаване на срока, през който вино, етикетирано в съответствие с определени разпоредби на Наредбата за етикетирането и представянето на храните, може да се продава до изчерпване на складовите наличности.

 
Публикувана: 17 Юни 2010 г. 13:06:38
 



Новини

21 Март 2017
На 19 април в БТПП ще се състои Бизнес форум София-Тайпе
още...
21 Март 2017
Виртуално обучение по мениджмънт на интелектуалната собственост
още...
21 Март 2017
Изложение China International Import and Export Food & Beverage Exhibition
още...
21 Март 2017
НСИ: Разходите на работодателите за труд нарастват с 8% на годишна база
още...
21 Март 2017
Здравословните и безопасни условия на труд – грижа на всеки – практически насоки за работодателите
още...

Още новини