Министерският съвет одобри промени, свързани с етикетирането на храните

Правителството прие изменения в Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните и в Наредбата за изискванията към храните със специално предназначение. С промените в нормативните актове се осигурява прилагането на два европейски регламента.

Първият предвижда въвеждането на единни обозначения при етикетирането, отнасящи се до съдържанието на глутен в храните, съответно: „с много ниско съдържание на глутен”, ако количеството в храната, която се продава на крайния потребител не надхвърля 100 mg/kg, и „без глутен”, ако съдържанието не надхвърля 20 mg/kg.Другият регламент въвежда удължаване на срока, през който вино, етикетирано в съответствие с определени разпоредби на Наредбата за етикетирането и представянето на храните, може да се продава до изчерпване на складовите наличности.

 
Публикувана: 17 Юни 2010 г. 13:06:38
 



Новини

05 Декември 2017
Регионални профили: показатели за развитие 2017
още...
17 Ноември 2017
Уебинар „Пазарни възможности за европейския земеделски бизнес, в контекста на Споразумението за свободна търговия ЕС–Япония”
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
09 Ноември 2017
Предложени са промени в Закона за туризма
още...
09 Ноември 2017
БТПП издава сертификати на класираните фирми в ТОП 100 и ТОП 1500+
още...

Още новини