Международен конкурс за бизнес в Интернет

Koнкурсът има за цел да привлече авторите на свежи e-бизнес идеи, свързани с иновационни услуги, интернет-компания, нова функционалност или по-общо казано всичко онова, което може да доведе до революция в Интернет. Участие могат да вземат български граждани, граждани на Чехия, Полша, Русия, Украйна, Унгария и останалите страни от Централна и Източна Европа.
За да кандидатства с идеята си, всеки участник е достатъчно да изпрати описание на проекта и кратка негова презентация до 16 август 2010 г. Международно жури ще подбере до 30 август измежду всички изпратени предложения петте финалисти, чиито идеи имат най-голям потенциал.. Заявки за участие се приемат чрез формуляра, посочен на http://e-nnovation.pl/zglos-projekt/, а подробна информация за конкурса може да бъде намерена на http://e-nnovation.pl/o-konkursie.
Журито ще оценява участниците по следните критерии:
- новаторството на идеята,
- шанса и възможностите за внедряването на проекта на IT -пазара,
- потенциалните ползи, произтичащи от развитието на реализирания проект.
Oрганизатор на конкурса „Start with e-nnovation", както и на конференцията „e-nnovation - e-commerce в Централна Европа" е Групата Allegro. На нея принадлежи търговската платформа Allegro и 69 други сайт за услуги в 15 страни, предимно от Централна и Източна Европа - Украйна, Беларус, Словакия, Чехия, Казахстан, Румъния, България, Русия и Унгария и др. E-nnovation е най-голямата в Централна и Източна Европа среща на специалисти от Интернет-бизнеса. На конференцията, организирана от Група Allegro, която ще се състои в Познан на 23-24 септември 2010 година, ще пристигнат известни предприемачи, автори на блогове и мениджъри от Европа и целия свят. По време на срещата ще бъдат анализирани последните тенденции на развитие и новините в търговията он-лайн по света.
През септември ще бъде обявена най-интересната е-бизнес-идея в Централна и Източна Европа
Това ще бъдат победителите в конкурса Start with e-nnovation, oрганизиран от Allegro - полски сайт за търгове он-лайн. Спечелилият ще получи 10 000 евро, за да осъществи проекта си и помощ при реализацията и промоцията му.

Краен срок: 16 август 2010 г.

Източник: b-how.idg.bg и ФЛГР

 
Публикувана: 4 Август 2010 г. 11:08:44
 Новини

18 Март 2019
Бизнес делеагция в Будапеща, 15-16 април 2019г.
още...
15 Март 2019
Завод "Найден Киров" представя европейски проект за повишаване на енергийната си ефективност
още...
28 Февруари 2019
БТПП, АИКБ и БСК организират кригла маса на тема "ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика"
още...
23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...

Още новини