Mеждународен конгрес за Енергийна Ефективност и Възобновяеми Енергийни Източници, 13 - 15 април, Пловдив

Предстоящият международен конгрес ще събере участници от различни сектори на икономиката, научните среди и държавното управление от страната и чужбина - всички, заинтересувани от действаща и ефективна промишленост при защитена околна среда. Конгресът се провежда под егидата на Министерството на икономиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, UNEP / SEFI Инициатива за финансиране на устойчива енергия, Д-р Hermann Scheer - Президент на Световния Съвет за Възобновяема Енергия (WCRE).

Целта на събитието е да се разгледат най-съвременните технологии в областта на възобновяемите източници и повишаването на енергийната ефективност, както и възможностите за финансирането на проекти за прилагането на тези технологии в строителството, бита и индустрията. Нуждата от конкурентноспособност на българските фирми в различните сектори на икономиката се приплита с изискванията на Европа към българския бизнес. Това са обстоятелства, които изострят интереса към предстоящето събитие.

Паралелно с Конгреса ще се проведе специализирана изложба, постерна сесия и Инвестиционен форум. Един от аспектите на Конгреса е темата за финансирането на проекти. Пример за възможностите за финансиране може да се намери на http://www.rec.org/reeep/projectcall.html - предвидени са 1 милион евро от организацията REEEP за нови проекти.

Вярваме, че Конгресът ще представлява интерес за широк кръг специалисти от частния и обществен сектор. Повече информация може да се намери на http://www.viaexpo.com/congressbg.html

Лице за контакти:
Майя Кръстева
Организатор на Международни изложения и конференции Вия Експо
URL:www.viaexpo.com
e-mail: office@viaexpo.com
тел.: 032/945459
GSM: 0888/926587

 
Публикувана: 11 Януари 2005 г. 15:01:00
 Новини

05 Декември 2017
Регионални профили: показатели за развитие 2017
още...
17 Ноември 2017
Уебинар „Пазарни възможности за европейския земеделски бизнес, в контекста на Споразумението за свободна търговия ЕС–Япония”
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
09 Ноември 2017
Предложени са промени в Закона за туризма
още...
09 Ноември 2017
БТПП издава сертификати на класираните фирми в ТОП 100 и ТОП 1500+
още...

Още новини