Mеждународен конгрес за Енергийна Ефективност и Възобновяеми Енергийни Източници, 13 - 15 април, Пловдив

Предстоящият международен конгрес ще събере участници от различни сектори на икономиката, научните среди и държавното управление от страната и чужбина - всички, заинтересувани от действаща и ефективна промишленост при защитена околна среда. Конгресът се провежда под егидата на Министерството на икономиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, UNEP / SEFI Инициатива за финансиране на устойчива енергия, Д-р Hermann Scheer - Президент на Световния Съвет за Възобновяема Енергия (WCRE).

Целта на събитието е да се разгледат най-съвременните технологии в областта на възобновяемите източници и повишаването на енергийната ефективност, както и възможностите за финансирането на проекти за прилагането на тези технологии в строителството, бита и индустрията. Нуждата от конкурентноспособност на българските фирми в различните сектори на икономиката се приплита с изискванията на Европа към българския бизнес. Това са обстоятелства, които изострят интереса към предстоящето събитие.

Паралелно с Конгреса ще се проведе специализирана изложба, постерна сесия и Инвестиционен форум. Един от аспектите на Конгреса е темата за финансирането на проекти. Пример за възможностите за финансиране може да се намери на http://www.rec.org/reeep/projectcall.html - предвидени са 1 милион евро от организацията REEEP за нови проекти.

Вярваме, че Конгресът ще представлява интерес за широк кръг специалисти от частния и обществен сектор. Повече информация може да се намери на http://www.viaexpo.com/congressbg.html

Лице за контакти:
Майя Кръстева
Организатор на Международни изложения и конференции Вия Експо
URL:www.viaexpo.com
e-mail: office@viaexpo.com
тел.: 032/945459
GSM: 0888/926587

 
Публикувана: 11 Януари 2005 г. 15:01:00
 Новини

17 Май 2017
Второ издание на Академия за социални предприемачи
още...
17 Май 2017
Национален конкурс за „Европейска награда за млади фермери” 2017 г.
още...
17 Май 2017
Състезание „Green Talents 2017“
още...
21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...

Още новини