Първото мобилно строително изложение в Русе представи над 60 фирми

Първото мобилно строително изложение, което Русенска търговско-индустриална камара организира и проведе в периода 22-24.06.2012 г в специалната панаирна тента, разположена на паркинга на най-новия строителен хипермаркет „Баумакс“, привлече над 60 фирми.

В рамките на три дни на площ от 1000 кв.м представители на компании в областта на строителството, мебелното производство, интериорен дизайн, ремонтно-довършителни дейности, производство на строителни материали, търговия и дистрибуция на средства за защита и пожарна безопастност, сигнално- охранителна техника и др. представиха своите най-нови идеи и решения. Събитието е първото по рода си за град Русе и второ в рамките на проект „CBC Fairs – Сътрудничество за трансгранични изложения”, финансиран по Оперативна програма трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013. Проектът се изпълнява от трима партньори: Русенска търговско-индустриална камара, Търговско- промишлена палта Враца и румънската неправителстнена организация Европроджект от гр. Слатина (Олт)- водещ партньор.

90% от участниците в изложението бяхя фирми от гр. Русе и региона, а пет от компаниите - от регон Враца. Събитието посети и делегация от 10 представители на румънски фирми, придружавани от водещия пратньор, които осъществиха ползотворни бизнес контакти с компаниите-изложителки. Делегацията бе представена по време на откриване на изложението, като всеки участник от румънска страна обяви интересите си за свързване с български фирми.

Тук могат да бъдат изтеглени снимки от изложението.

В рамките на проекта са предвидени общо 4 мобилни изложения с различна тематика.Първото бе организирано в края на месец април 2012 г. в гр. Слатина, окръг Олт- Румъния и в него взеха участие около 50 фирми в сектор строителство, които също бяха от трансграничния регион и по-специално от окръг Олт. Второто бе предвидено за град Русе, а останалите две ще бъдат проведени през месеците септември и октомври в гр. Враца (туризъм) и отново в Слатина (селскостопанство). Предвижда се делегати- представители от съответните браншове отново да посетят идвете изложения, съответно българска делегация на изложението в Слатина и румънска на това във Враца.

На откриване присъстваха много официални гости между, които г-н Димитър Наков- Заместник кмет; г-н Симеон Рангелов- Главен архитект на гр. Русе; д-р Андриан Райков- Заместник Областен управител, проф. Васил Пенчев- Председател на Общински съвет и др.

Основната цел на проекта е след наговото приключване този тип изложения да прерастнат в ежегодни, като се запази мобилният принцип, с което да продължават да се насърчават и развиват трансграничните бизнес отношения. С това регионите ще подобрят своя икономически климат.

 
Публикувана: 4 Юли 2012 г. 11:07:29
 Новини

18 Март 2019
Бизнес делеагция в Будапеща, 15-16 април 2019г.
още...
15 Март 2019
Завод "Найден Киров" представя европейски проект за повишаване на енергийната си ефективност
още...
28 Февруари 2019
БТПП, АИКБ и БСК организират кригла маса на тема "ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика"
още...
23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...

Още новини