Първото мобилно строително изложение в Русе представи над 60 фирми

Първото мобилно строително изложение, което Русенска търговско-индустриална камара организира и проведе в периода 22-24.06.2012 г в специалната панаирна тента, разположена на паркинга на най-новия строителен хипермаркет „Баумакс“, привлече над 60 фирми.

В рамките на три дни на площ от 1000 кв.м представители на компании в областта на строителството, мебелното производство, интериорен дизайн, ремонтно-довършителни дейности, производство на строителни материали, търговия и дистрибуция на средства за защита и пожарна безопастност, сигнално- охранителна техника и др. представиха своите най-нови идеи и решения. Събитието е първото по рода си за град Русе и второ в рамките на проект „CBC Fairs – Сътрудничество за трансгранични изложения”, финансиран по Оперативна програма трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013. Проектът се изпълнява от трима партньори: Русенска търговско-индустриална камара, Търговско- промишлена палта Враца и румънската неправителстнена организация Европроджект от гр. Слатина (Олт)- водещ партньор.

90% от участниците в изложението бяхя фирми от гр. Русе и региона, а пет от компаниите - от регон Враца. Събитието посети и делегация от 10 представители на румънски фирми, придружавани от водещия пратньор, които осъществиха ползотворни бизнес контакти с компаниите-изложителки. Делегацията бе представена по време на откриване на изложението, като всеки участник от румънска страна обяви интересите си за свързване с български фирми.

Тук могат да бъдат изтеглени снимки от изложението.

В рамките на проекта са предвидени общо 4 мобилни изложения с различна тематика.Първото бе организирано в края на месец април 2012 г. в гр. Слатина, окръг Олт- Румъния и в него взеха участие около 50 фирми в сектор строителство, които също бяха от трансграничния регион и по-специално от окръг Олт. Второто бе предвидено за град Русе, а останалите две ще бъдат проведени през месеците септември и октомври в гр. Враца (туризъм) и отново в Слатина (селскостопанство). Предвижда се делегати- представители от съответните браншове отново да посетят идвете изложения, съответно българска делегация на изложението в Слатина и румънска на това във Враца.

На откриване присъстваха много официални гости между, които г-н Димитър Наков- Заместник кмет; г-н Симеон Рангелов- Главен архитект на гр. Русе; д-р Андриан Райков- Заместник Областен управител, проф. Васил Пенчев- Председател на Общински съвет и др.

Основната цел на проекта е след наговото приключване този тип изложения да прерастнат в ежегодни, като се запази мобилният принцип, с което да продължават да се насърчават и развиват трансграничните бизнес отношения. С това регионите ще подобрят своя икономически климат.

 
Публикувана: 4 Юли 2012 г. 11:07:29
 Новини

20 Октомври 2017
Българо-унгарски бизнес форум на 3 ноември 2017 г., Гранд Хотел София
още...
20 Октомври 2017
Бизнес форум в периода 8 – 10 ноември 2017 г. в гр. Минск, Беларус
още...
19 Октомври 2017
Проект на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс
още...
19 Октомври 2017
Нова групажна линия на фирма MW Logistica свързва България и Франция
още...
19 Октомври 2017
Иновационен форум 26-29 ноември 2017 г, гр. Братислава, Словакия
още...

Още новини