Първото мобилно строително изложение в Русе представи над 60 фирми

Първото мобилно строително изложение, което Русенска търговско-индустриална камара организира и проведе в периода 22-24.06.2012 г в специалната панаирна тента, разположена на паркинга на най-новия строителен хипермаркет „Баумакс“, привлече над 60 фирми.

В рамките на три дни на площ от 1000 кв.м представители на компании в областта на строителството, мебелното производство, интериорен дизайн, ремонтно-довършителни дейности, производство на строителни материали, търговия и дистрибуция на средства за защита и пожарна безопастност, сигнално- охранителна техника и др. представиха своите най-нови идеи и решения. Събитието е първото по рода си за град Русе и второ в рамките на проект „CBC Fairs – Сътрудничество за трансгранични изложения”, финансиран по Оперативна програма трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013. Проектът се изпълнява от трима партньори: Русенска търговско-индустриална камара, Търговско- промишлена палта Враца и румънската неправителстнена организация Европроджект от гр. Слатина (Олт)- водещ партньор.

90% от участниците в изложението бяхя фирми от гр. Русе и региона, а пет от компаниите - от регон Враца. Събитието посети и делегация от 10 представители на румънски фирми, придружавани от водещия пратньор, които осъществиха ползотворни бизнес контакти с компаниите-изложителки. Делегацията бе представена по време на откриване на изложението, като всеки участник от румънска страна обяви интересите си за свързване с български фирми.

Тук могат да бъдат изтеглени снимки от изложението.

В рамките на проекта са предвидени общо 4 мобилни изложения с различна тематика.Първото бе организирано в края на месец април 2012 г. в гр. Слатина, окръг Олт- Румъния и в него взеха участие около 50 фирми в сектор строителство, които също бяха от трансграничния регион и по-специално от окръг Олт. Второто бе предвидено за град Русе, а останалите две ще бъдат проведени през месеците септември и октомври в гр. Враца (туризъм) и отново в Слатина (селскостопанство). Предвижда се делегати- представители от съответните браншове отново да посетят идвете изложения, съответно българска делегация на изложението в Слатина и румънска на това във Враца.

На откриване присъстваха много официални гости между, които г-н Димитър Наков- Заместник кмет; г-н Симеон Рангелов- Главен архитект на гр. Русе; д-р Андриан Райков- Заместник Областен управител, проф. Васил Пенчев- Председател на Общински съвет и др.

Основната цел на проекта е след наговото приключване този тип изложения да прерастнат в ежегодни, като се запази мобилният принцип, с което да продължават да се насърчават и развиват трансграничните бизнес отношения. С това регионите ще подобрят своя икономически климат.

 
Публикувана: 4 Юли 2012 г. 11:07:29
 Новини

19 Април 2018
Състезание „Green Talents 2018“ стартира
още...
13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
21 Февруари 2018
Национални дни на кариерата- 2018
още...

Още новини