Мобилни трансгранични изложения- добра възможност на разумна цена

Русенска търговско индустриална камара успешно приключи Проект 2(3i)-3.1-12 „СВС Fairs- Сътрудничество за трансгранични панаири “ MIS ETC 209, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 г. в сътрудничество с „Център за консултации и управление на проекти Европроджект“- водещ партньор и Търговско – промишлена палата Враца.

В рамките на изпълнението на проекта, който бе с продължителност 18 месеца в градовете Слатина (Румъния), Русе и Враца бяха организирани и проведени 4 мобилни изложения в три области: строителство, туризъм и селско стопанство.

Град Русе бе домакин на първото за града Мобилно строително изложение, разположено на площ от 1000 квадратни метра закрита площ в специално оборудвана за целта панаирна тента. Съоръжението бе закупено от водещия партньор по проекта и бе транспортирано до трите града, където бе предвидено да се проведат изложенията: гр. Слатина (Румъния), гр. Русе, гр. Враца и отново в гр. Слатина. Идеята на това начинание бе да се даде възможност на малките и средните предприятия от споменатите области да участват и представят своите продукти и услуги. В рамките на проекта участието на фирмите бе напълно безплатно и то зависеше само от желанието и готовността на компаниите да се включат.

Проектът стартира в сложна за МСП икономическа обстановка, когато много голяма част от тях се стремят да намаляват разходите си и не биха си позволили бюджет за подготовка на участие в панаир. Ето защо провеждането на тези мероприятия се оказаха изключително полезни особено за сектор строителство, засегнат най-сериозно от кризата.

В изложението, проведено в периода 22-24.06. 2012 г. в гр. Русе участваха над 60 фирми от сферата на строителството от регион Русе, които представиха своите продукти и услуги. Интересът към изложението бе изключително голям, което дава сериозни индикации за бъдещи подобни инициативи.

На финалната среща между партньорите Европроджект, Русенска търговско-индустриална камара и Търговско- промишлена палата Враца бе решено тези изложения да прераснат в ежегодни, като идеята е да се запази същата тематика, като се привлекат и бизнес делегации от Румъния, на база вече установени от организаторите партньорства. По този начин ще се даде възможност за участие на нови фирми, които срещу символична такса освен изложбена площ ще могат да получат и професионални съвети, свързани с подготовката на своето представяне на наетия от тях изложбен щанд. Мобилните изложения биха били добра алтернатива особено за МСП, които спестявайки си сериозна сума за транспортни разходи и логистика, ще могат да се възползват от възможността да представят бизнеса си на специализирано изложение.


 
Публикувана: 21 Януари 2013 г. 9:01:58
 Новини

25 Април 2017
Инфоцентърът на НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
25 Април 2017
НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...
20 Април 2017
Бюрата по труда стартираха процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и мерки за заетост и обучение на безработни
още...

Още новини