РТИК ще стимулира взаимоотношенията с бизнеса от Индия

50 години дипломатически отношения България-Индия

През тази година се навършват 50 години от установяването на дипломатически отношения между България и Индия. През 1954 г. те първоначално са възникнали на равнище легации. През месец март 1961 г. двете страни издигат дипломатическите си представителства на ниво посолства.

На 26-ти Януари (Сряда) по случай Националния празник на Индия, н.пр. посланикът на Република Индия г-н Динкар Кулар (Dinkar Khullar) и неговата съпруга г-жа Мала Кулар организираха специален коктейл по този повод в резиденцията на Индийското посолство в София.

Лична специална покана за приема получи и представителя на РТИК г-н Милен Добрев. Случаят беше подходящ да се обсъдят бъдещите форми на сътрудничество между български и индийски фирми, организиране на периодични мероприятия и възможностите за бизнес коопериране. В резултат на това, през тази година РТИК цели задълбочаване на взаимоотношенията и провеждане на активни дейности по насърчаване на бизнес контактите между наши и индийски фирми. Както е известно, индийската икономика е сред икономиките с най-бърз растеж в световен мащаб през последните 10 години.

Припомняме, че през миналата година (след встъпването му в длъжността посланик) н.пр. г-н Кулар беше на първа официална делова среща в Русенската Търговско-Индустриална Камара.

На коктейла присъстваха също министъра на външните работи, г-н Соломон Паси, както и посланиците на редица страни като Германия, Полша, Корея, Швеция и др.

За допълнителна информация: Милен Добрев, РТИК, тел. 082/825887, e-mail: milen@rcci.bg

 
Публикувана: 27 Януари 2005 г. 13:01:24
 Новини

25 Април 2017
Инфоцентърът на НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
25 Април 2017
НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...
20 Април 2017
Бюрата по труда стартираха процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и мерки за заетост и обучение на безработни
още...

Още новини