РТИК ще стимулира взаимоотношенията с бизнеса от Индия

50 години дипломатически отношения България-Индия

През тази година се навършват 50 години от установяването на дипломатически отношения между България и Индия. През 1954 г. те първоначално са възникнали на равнище легации. През месец март 1961 г. двете страни издигат дипломатическите си представителства на ниво посолства.

На 26-ти Януари (Сряда) по случай Националния празник на Индия, н.пр. посланикът на Република Индия г-н Динкар Кулар (Dinkar Khullar) и неговата съпруга г-жа Мала Кулар организираха специален коктейл по този повод в резиденцията на Индийското посолство в София.

Лична специална покана за приема получи и представителя на РТИК г-н Милен Добрев. Случаят беше подходящ да се обсъдят бъдещите форми на сътрудничество между български и индийски фирми, организиране на периодични мероприятия и възможностите за бизнес коопериране. В резултат на това, през тази година РТИК цели задълбочаване на взаимоотношенията и провеждане на активни дейности по насърчаване на бизнес контактите между наши и индийски фирми. Както е известно, индийската икономика е сред икономиките с най-бърз растеж в световен мащаб през последните 10 години.

Припомняме, че през миналата година (след встъпването му в длъжността посланик) н.пр. г-н Кулар беше на първа официална делова среща в Русенската Търговско-Индустриална Камара.

На коктейла присъстваха също министъра на външните работи, г-н Соломон Паси, както и посланиците на редица страни като Германия, Полша, Корея, Швеция и др.

За допълнителна информация: Милен Добрев, РТИК, тел. 082/825887, e-mail: milen@rcci.bg

 
Публикувана: 27 Януари 2005 г. 13:01:24
 Новини

15 Август 2017
Mеждународно изложение „Marketplace Austria Food 2017"
още...
10 Август 2017
„Развитие на социалното предприемачество” - отново обявена процедура за подбор на проекти
още...
07 Август 2017
Осигуровки на работещи в чужбина
още...
02 Август 2017
Здравни осигуровки на студенти в чужбина
още...
24 Юли 2017
РТИК съдейства в изпълнението на проект Heritage for RO-BG Economy
още...

Още новини