Българо-хърватски бизнес форум, 27 май 2015

РТИК Ви информира, че Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Хърватската стопанска камара организират Българо-хърватски бизнес форум, който ще се проведе на 27 май 2015г. /сряда/ от 10.00ч. в БТПП, ул.”Искър” 9, ет.1, зала А.

 

Събитието има за цел активизиране на двустранните търговско-икономически отношения и подпомагане развитието на неизползвания потенциал между България и Хърватия.

 

Водещи стоки в износа на България за 2014г. са: изделия на текстилната промишленост, рафинирана мед и медни сплави в необработен вид, нефтени масла, хлебарски, тестени и сладкарски или бисквитени продукти, минерални или химични торове, плосковалцувани продукти от желязо или от нелегирани стомани. Във вноса от Хърватия преобладават: захар, минерални или химични торове, медикаменти, сурови или необработени тютюни, парфюми и тоалетни води, желатини.

 

По време на форума се предвижда представяне на инвестиционния климат и бизнес среда в Хърватия, както и бъдещите възможности за сътрудничество с България в секторите: ИТ, машиностроенне, металургия и минна промишленост, инжинеринг и строителство, хранително-вкусова промишленост, електроника, транспорт, производство и търговия със смазочни материали. След края на официалната част се предвиждат двустранни срещи по интереси.

 

Фирмите, които имат желание за участие във форума, следва да изпратят приложената регистрационна форма в срок до 25 май 2015г. на e-mail: m.markova@bcci.bg. Участието във форума е безплатно. Работни езици: български – хърватски, осигурен превод.

 

За допълнителна информация: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, тел.: 02 8117 494, 8117 489.

 

Приложение:

 

                               Регистрационна форма с проекто-програма

 

                             Списък с членовете на хърватската делегация
 
Публикувана: 12 Май 2015 г. 16:05:50
 Новини

25 Април 2017
Инфоцентърът на НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
25 Април 2017
НАП напомня, че наближава крайният срок за подаване данъчни декларации за доходите от нетрудова дейност
още...
21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...
20 Април 2017
Бюрата по труда стартираха процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и мерки за заетост и обучение на безработни
още...

Още новини