Форум за културния туризъм и инвестициите в имоти ще се проведе на 07 юли в Русе

Тематичен форум " Култура, имоти и туризъм -предизвикателства и възможности" ще стартира на 07 юли от 13.30 ч. в зала "Европа" на Доходното здание в Русе. Събитието ще даде възможност да бъдат обсъдени възможностите за инвестиции в сферата на недвижимите културни ценности и перспективите за развитие на културния туризъм в нашия град и региона.

В рамките на събитието ще бъдат разгледани успешни модели за устойчив културен туризъм и привличането на инвестиции в недвижими имоти чрез ефективното развитие на този все още неразработен сегмент от туристическата индустрия у нас. Основен въпрос, който ще дискутират участниците, е т.нар. "добавена стойност", която може да генерира богатото културно наследство на Русе и региона. Участниците във форума ще акцентират работните си срещи върху ползите от туризма за икономическото развитие на местно ниво, създаването на заетост и привличането на нови инвеститори в Русе.

Ключова тема в дискусията ще бъдат сделките с имоти-паметници на културата. По казуса ще се произнесат експерти, запознати с правния статут на паметниците на културата и особеностите на тяхната защита на територията на административните единици, в които е разположено недвижимото културно наследство. Ще бъдат разгледани основни правни проблеми при управление на културното наследство, като участниците ще имат възможност да се запознаят с водещи добри практики от Европа в този вид сделки.

Предвидено е представянето на най-популярните европейски програми, чрез които могат да се финансират проекти и инициативи за развитие и съхранение на културното наследство.

Организатор на форума е списание ENTERPRISE и Националното сдружение "Недвижими имоти", с официалната подкрепа на Община Русе. Русенска Търговско-индустриална камара е партньор на събитието.

Програмата на форума може да видите тук

 
Публикувана: 3 Юли 2015 г. 16:07:44
 Новини

21 Април 2017
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Българската агенция по безопасност на храните
още...
21 Април 2017
Национален щанд на Международната изложба за хотелиерство и ресторантьорство HOST, 20–24.10.2017, Милано, Италия
още...
20 Април 2017
Бюрата по труда стартираха процедури за кандидатстване на работодатели за преференции по програми и мерки за заетост и обучение на безработни
още...
20 Април 2017
Стартира нов етап по набиране на заявки от работодатели по схема „Младежка заетост”
още...
20 Април 2017
Покана за участие в Международната изложба за електроника Productronica 2017, 14–17.11.2017 г., Мюнхен, Германия
още...

Още новини