Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия

В периода 29-30.11.2017 г., министър-председателят на Република България  Бойко Борисов ще проведе официално посещение в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия.

В рамките на посещението на 29.11.2017 г. е договорено да се проведе бизнес форум с двустранни срещи между представители на деловите среди на България и Саудитска Арабия. Бизнес форумът има за цел да насърчи директните контакти между бизнесa от двете страни при създаване на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производствено коопериране, внедряване на добри производствени и търговски практики, създаване на бизнес партньорства, трансфер на знания и технологии и др.

Във връзка с гореизложеното, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори на икономиката: производство на хранителни продукти като мед, сирене, кашкавал, пресни и замразени плодове, овощни и плодови консерви, семена, цветя, месо, живи животни, изкуствени торове и концентрирани фуражи; поливни машини и съоръжения; електроматериали и съоръжения – кабели, трансформатори, изолатори, електромотори, водни помпи, полупроводникова техника и т. н.; ВЕИ и други алтернативни източници на енергия; ВПК и производство на стоки с двойна употреба; пластмасови и алуминиеви профили за дограма, дървен материал, дървесни плочи, широка гама мебели; тънки вълнени, памучни и копринени платове и изделия; произведения на стъкларската индустрия; широкоспектърни електронни съоръжения, IT-програми и други продукти; лекарствени средства, медицински инструменти, апарати и препарати; ваксини, детиргенти, инсектициди и други препарати, вкл. за нуждите на селското стопанство; произведения на изкуството от кристал, полускъпоценни и скъпоценни камъни, благородни метали; представители на инженерингови организации, финансови институции, инвестиционни посредници, и други бизнес среди.

Желаещите за участие в делегацията следва да заявят предварителен интерес, като изпратят попълнена приложената регистрационна форма най-късно до 20.10.2017 г. на е-mail адрес: s.zapryanova@sme.government.bg. Допълнителна информация може да получите от Светла Запрянова, дирекция „Интернационализация на МСП“ на телефон 02/940 7975.

Организацията по цялостното пътуване на бизнес делегацията, в т.ч. настаняване, виза, вътрешни трансфери и участие в бизнес форума с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП.

Всички разходи, свързани с пътуването, хотелското настаняване, визата, застраховката на командированите лица и дневни, са за сметка на участниците. На регистрираните допълнително ще бъде изпратена информация с финансовите параметри на посещението и подробна програма.

Приложение: Регистрационна форма

 

Източник: Инфобизнес

 
Публикувана: 17 Октомври 2017 г. 8:10:36
 Новини

23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...

Още новини