Шести бизнес форум Европейски съюз - Африка

На 27 ноември 2017 г. в Абиджан, Кот д‘Ивоар ще се проведе Шестият бизнес форум ЕС-Африка, който е своеобразен завършек на поредица от събития, отнасящи се до бизнеса и състояли се през текущата година в Африка и Европа.

Форумът ще събере на едно място 700 изявени лидери на корпорации от Африка и Европа, малки и средни предприятия, търговско-промишлени палати, стартиращи компании, частни и публични инвеститори и политически лидери. Основните теми, около които ще се разгърне събитието, са:

  • начините за достъп до Европейския външен инвестиционен план (European External Investment Plan – EIP) за набиране на внушителни инвестиции в Африка;
  • стегнатият диалог с представители от европейския и африканския частни сектори в рамките на платформата „Устойчиво развитие на бизнеса за Африка“;
  • взаимодействие с най-изявените компании по браншове и правителства и проектирането на съвместни планове за действие с тях, съобразени с особените предизвикателства и възможности в отделните отрасли;
  • най-обещаващите стартиращи компании от двата континента.

Целта на форума е да съдейства за подобряване на инвестиционния климат, като по този начин насърчи развитието на Африка. Въпросите ще бъдат разглеждани през призмата на стратегическите приоритети за инвестициите, сред които на първо място се нареждат възобновяемата енергия, земеделието и дигиталната икономика. Всеобхватната тема на събитието гласи „Инвестиране в създаването на работни места за младежта.“ Предвидено е също време за инвестиционни предложения и двустранни срещи.

Заинтересованите участници могат да подадат своите кандидатури на следния адрес: https://www.euafrica-businessforum.com/apply-invitation. Крайният срок за подаване на заявленията е 20 октомври 2017 г.

От стартиращите компании ще бъдат избрани 100 от най-обещаващите. Критериите, по които ще се осъществи селекцията, допълнителна информация и формуляр за молба за участие можете да намерите  ТУК.

При интерес за участие БТПП може да изиска логистична подкрепа от съответните български и международни институции. За контакти: БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, Тел.: 02 8117 489, 02 8117 494.

 

Източник: Инфобизнес

 
Публикувана: 17 Октомври 2017 г. 8:10:02
 Новини

17 Ноември 2017
Уебинар „Пазарни възможности за европейския земеделски бизнес, в контекста на Споразумението за свободна търговия ЕС–Япония”
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
09 Ноември 2017
Предложени са промени в Закона за туризма
още...
09 Ноември 2017
БТПП издава сертификати на класираните фирми в ТОП 100 и ТОП 1500+
още...
09 Ноември 2017
Търговска мисия в Турция по време на специализирани международни изложения по машиностроене, металообработване и промишлена автоматизация
още...

Още новини