Семинар на тема „Изграждане на регионални научни центрове“

Семинар на тема „Изграждане на регионални научни центрове“ ще се проведе в Русе на 15 февруари от 13.00 часа в Актова зала 2.101 на Русенския университет . Инициативата е на Управляващите органи на оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж“ и „Иновации и конкурентоспособност“ .  В него са поканени да участват представители на научната и академичната общност, бизнеса и местните власти в Северен централен район на планиране.

Научните организации, бизнеса и местните власти са партньори по предстоящата за кандидатстване процедура „Изграждане на регионални научни центрове“. Нейната цел е да подобри капацитета за икономическо развитие на регионите чрез публични инвестиции в научноизследователска инфраструктура и приложни изследвания, които да повишат степента на технологична модернизация.

От настоящата среща организаторите очакват участниците да споделят какво би стимулирало бизнеса, научните организации и местната власт да се обединят, за да кандидатстват с проектно предложение по процедурата, какъв е техният предишен професионален опит, добри и лоши практики в създаването на подобни партньорства.

 
Публикувана: 9 Февруари 2018 г. 15:02:44
 Новини

13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
21 Февруари 2018
Национални дни на кариерата- 2018
още...
07 Февруари 2018
Превеждаме данъци и осигуровки без такси
още...

Още новини