Бизнес делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, 21-26 януари 2019

Българската търговско-промишлена палата проучва интереса на бизнеса за участие в делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, която да придружава заместник министър – председателя и министър на външните работи на Република България г-жа Екатерина Захариева по време на официалното и посещение в африканските страни в периода 21 – 26 януари 2019г.

Горепосочените африкански страни се характеризират със следните особености:

Най-голям дял в икономиката на Намибия заемат секторите минно дело, селско стопанство и туризъм. Страната има силно развит банков сектор. Интересът на бизнес-средите в България към намибийския пазар постепенно нараства, особено с разкритите възможности за износ на медни руди и техните концентрати.

През последните години в Мозамбик се наблюдава обширна реформа, която е в основата на икономическия ръст на страната. Перспективни групи стоки за износ в африканската страна са: хладилници, замразители, консерватори и др, готови и консервирани храни, пластмасови тръби и маркучи.

Кения е сред развитите икономики в Източноафриканската общност и е център за финансови, комуникационни и транспортни услуги. Сред предимствата на Кения могат да бъдат посочени доброто географско положение, либералната икономика и добре развитият частен сектор. Основните отрасли включват: селско стопанство, горско и рибното стопанство, минно дело, промишленото производство, енергетиката, туризъм и финансови услуги. Правителството на Кения предприема редица регулаторни реформи за стимулиране на чуждестранните инвестиции.

Заинтересованите могат да потвърдят своето участие в срок до 20 декември 2018 /четвъртък/ на e-mail: m.markova@bcci.bg. БТПП ще информира допълнително за финансовите условия за участие и програмата на посещнието.

При наличието на допълнителни въпроси: дирекция „ Международно сътрудничество и междунродни организации“, тел.: 02 8117 494, 8117 489.

 

 
Публикувана: 14 Декември 2018 г. 7:12:59
 Новини

23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
29 Юни 2017
КАРИЕРА ЗА НОВА ЕRА - единствените кариерни дни в страната за млади и утвърдени учени
още...

Още новини