Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество

Българската търговско – промишлена палата информира за засилен интерес от страна на партньори от Иран за двустранна търговия и съвместна бизнес дейност с български компании. По информация от Посолството на Ислямска република Иран в София и Палатата на търговията, промишлеността, минното дело и земеделието на Иран предстои създаване на смесен комитет за търговия, който да приобщи фирми от двете страни с интереси за взаимоизгодно сътрудничество. Комитетът за търговия ще бъде съставен от представители на бизнеса, като членовете от иранска страна вече са определени.

БТПП е поела ангажимент да окаже съдействие при формирането и определянето състава на българската част на комитета. В тази връзка български компании с интерес за сътрудничество с Иран и желание да се включат в Смесения комитет за търговия могат да заявят свое участие в срок до 31 януари 2019 г. на тел. 02/8117421 и 02/8117489 или на E-mail: irelations@bcci.bg. Участието в комитета е отворено за всички компании.

Смесения комитет за търговия ще бъде създаден по време на следващото заседание на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе през първата половина на 2019 г. в София.

По информация от Министерството на икономиката през 2017г. износът от България за Иран включва: химични торове, пътнически автомобили, крикове, семена /рапица, слънчоглед/, медикаменти, електрически апарати и др.). Иранският внос се състои от нефтени масла, полимери, флоатно стъкло, фурми, грозде, синтетични влакна, пръти и профили от легирани стомани и др.

 
Публикувана: 23 Януари 2019 г. 9:01:32
 Новини

23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...
29 Юни 2017
КАРИЕРА ЗА НОВА ЕRА - единствените кариерни дни в страната за млади и утвърдени учени
още...

Още новини