Американски Университет в България организира конференция, представяща предстоящи възможности за бизнес 24-ти — 28-ми март

Имаме удоволствието да Ви поканим на конференция за Търговско Развитие на Балканите на тема “Пътят на Коприната — Информационна Магистрала на 21-ви Век”, организирана от ICLogistics, САЩи Центърът за Европейски Програми на Американския университет в България, която ще се проведе в гр. Благоевград, в периода 24-ти — 28-ми март, в Американски Университет в България.

Предстоящата конференция цели да събере на едно място управници (политици, министри, посланици), учени (професори, научни работници, изследователи) и бизнесмени (Малкия и Среден Бизнес), за да обсъди решаващи въпроси свързани с националната конкурентоспособност и регионалното развитие на Югоизточна Европа. Като представител на бизнеса Вие бихте извлекли от участието си в тази конференция възможността първи да се запознаят с предстоящите възможности за бизнес и обучение, произтичащи от трансграничното сътрудничество между България, Македония и Сърбия и този съвместен проект.

Конференцията е насочена към управители на Малки и Средни Предприятия в България, търгуващи на Балканите, като основната цел е да представи внедряването на информационна система създадена от ICLogistics, американска софтуерна компания, подпомагаща логистиката на товари между страните от Балканите по проект за Търговско Развитие на Балканите спонсориран от USAID и TDA.Част от проекта е основаването на Регионален Център за Развитие на Веригата на Доставки, който също така ще бъде представен на конференцията.

Регионалният Център за Развитие на Веригата на Доставки ще бъде създаден от ICLogistics, САЩ, в партньорство с Център за Европейски Програми към Американски Университет в България на местно ниво, с основна цел да насърчи конкурентоспособността на Малкия и Среден Бизнес. Центърът ще предостави ценни връзки и конкурентно предимство на организации от публичния и частния сектортъргуващи на Балканите чрез серия от професионални обучения в сферата на Управление на Веригата на Доставки, Управление на Търговски Процеси, Електронна Търговия, Търговско Подпомагане и др. Първоначално Центърът ще бъде представляван от образователни институции в България (Американски Университет в България, София), Македония (Университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Скопие) и Сърбия (Университет в Белград, Белград) с капацитет на развитие и в други балкански държави.

Конференцията ще се проведе на английски език.

Транспортните разходи и нощувките в хотел са за сметка на участниците или институцията, която ги изпраща.

При потвърждение от Ваша страна изпратите до 7-ми март 2008 г.попълнена регистрационна форма.

Информацията изпращайте до Надя Петрова, Ръководител проект, Център за Европейски програми и Център за образование и култура „Илиев”, Американски университет в България, на ел.адрес:npetrova@aubg.bg

Приложен към това писмо е регистрационен формуляр. Подробната програма и логистичната информация ще бъде изпратена до сформираните групи от участници.

За допълнителна информация моля да се обръщате на посочените по-долу координати.

С уважение:

Надя Петрова-Ръководител проект

Център за Европейски програми и

Център за образование и култура „Илиев”

Електронна поща: npetrova@aubg.bg

Тел. 02/960 79 28

 
Публикувана: 27 Февруари 2008 г. 12:02:15
 Новини

26 Април 2018
Обучение по GDPR ще се организира в Русе- 16.05.2018 РУ "Ангел Кънчев"
още...
19 Април 2018
Състезание „Green Talents 2018“ стартира
още...
13 Март 2018
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
още...
13 Март 2018
Два дни за фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...

Още новини