Американски Университет в България организира конференция, представяща предстоящи възможности за бизнес 24-ти — 28-ми март

Имаме удоволствието да Ви поканим на конференция за Търговско Развитие на Балканите на тема “Пътят на Коприната — Информационна Магистрала на 21-ви Век”, организирана от ICLogistics, САЩи Центърът за Европейски Програми на Американския университет в България, която ще се проведе в гр. Благоевград, в периода 24-ти — 28-ми март, в Американски Университет в България.

Предстоящата конференция цели да събере на едно място управници (политици, министри, посланици), учени (професори, научни работници, изследователи) и бизнесмени (Малкия и Среден Бизнес), за да обсъди решаващи въпроси свързани с националната конкурентоспособност и регионалното развитие на Югоизточна Европа. Като представител на бизнеса Вие бихте извлекли от участието си в тази конференция възможността първи да се запознаят с предстоящите възможности за бизнес и обучение, произтичащи от трансграничното сътрудничество между България, Македония и Сърбия и този съвместен проект.

Конференцията е насочена към управители на Малки и Средни Предприятия в България, търгуващи на Балканите, като основната цел е да представи внедряването на информационна система създадена от ICLogistics, американска софтуерна компания, подпомагаща логистиката на товари между страните от Балканите по проект за Търговско Развитие на Балканите спонсориран от USAID и TDA.Част от проекта е основаването на Регионален Център за Развитие на Веригата на Доставки, който също така ще бъде представен на конференцията.

Регионалният Център за Развитие на Веригата на Доставки ще бъде създаден от ICLogistics, САЩ, в партньорство с Център за Европейски Програми към Американски Университет в България на местно ниво, с основна цел да насърчи конкурентоспособността на Малкия и Среден Бизнес. Центърът ще предостави ценни връзки и конкурентно предимство на организации от публичния и частния сектортъргуващи на Балканите чрез серия от професионални обучения в сферата на Управление на Веригата на Доставки, Управление на Търговски Процеси, Електронна Търговия, Търговско Подпомагане и др. Първоначално Центърът ще бъде представляван от образователни институции в България (Американски Университет в България, София), Македония (Университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Скопие) и Сърбия (Университет в Белград, Белград) с капацитет на развитие и в други балкански държави.

Конференцията ще се проведе на английски език.

Транспортните разходи и нощувките в хотел са за сметка на участниците или институцията, която ги изпраща.

При потвърждение от Ваша страна изпратите до 7-ми март 2008 г.попълнена регистрационна форма.

Информацията изпращайте до Надя Петрова, Ръководител проект, Център за Европейски програми и Център за образование и култура „Илиев”, Американски университет в България, на ел.адрес:npetrova@aubg.bg

Приложен към това писмо е регистрационен формуляр. Подробната програма и логистичната информация ще бъде изпратена до сформираните групи от участници.

За допълнителна информация моля да се обръщате на посочените по-долу координати.

С уважение:

Надя Петрова-Ръководител проект

Център за Европейски програми и

Център за образование и култура „Илиев”

Електронна поща: npetrova@aubg.bg

Тел. 02/960 79 28

 
Публикувана: 27 Февруари 2008 г. 12:02:15
 



Новини

16 Януари 2018
Второ издание на Празник на розата- гр. Ханой, Виетнам, 8 – 11 март 2018 г.
още...
15 Януари 2018
РЕГИСТРАЦИЯ И ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА ИКОНОМИЧЕСКИ ОПЕРАТОР
още...
05 Декември 2017
Регионални профили: показатели за развитие 2017
още...
17 Ноември 2017
Уебинар „Пазарни възможности за европейския земеделски бизнес, в контекста на Споразумението за свободна търговия ЕС–Япония”
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...

Още новини