Информационна кампания на ЕК за правата на потребителите

Европейската комисия публикува покана за представяне на предложения за провеждане на информационна кампания за правата на потребителите и насърчаване на организациите на потребителите в България.

Провеждането на кампанията е част от действията на комисаря за защита на потребителите Меглена Кунева за повишаване информираността на потребителите. Стратегията на Европейската комисия за политика за защита на потребителите 2007-2013 г. предвижда дейности в тази насока като част от нейните приоритети "По-добре информирани и образовани потребители". Цялостната информационна стратегия на ЕС цели да допълни усилията, които полагат държавите-членки във връзка с информирането на потребителите.

Информационната кампания ще се проведе през 2010 г. Основната цел на кампанията е да увеличи информираността на потребителите за техните права, произтичащи от европейското законодателство и да насърчи ролята на потребителските организации като източник на информация и съвет за потребителите.

Отделните задачи на кампанията включват изготвяне и прилагане на комуникационна стратегия, вкл. изследване на фокус-групи, реклама и връзки с обществеността, разпространение на информация за потребителските права и техническа помощ.

Кандидатстването за участие е открито за юридически и физически лица. Кандидатите трябва да разполагат с необходимата експертиза и да отговарят на критериите на обществената поръчка.

Всички необходими документи може да намерите на български език на интернет адрес: http://ec.europa.eu/eahc/consumers/consumers_tenders.html.

Документацията към обществена поръчка съдържа пълна информация за целите и задачите на кампанията, изискванията към кандидатите и критериите за оценка на предложенията.

Крайният срок за кандидатстване е 6 март 2009 г.
Предложения могат да бъдат изпращани и на български език.

За повече информация може да се обърнете на
е-mail: EAHC-CP- CALLS@ec.europa.eu.

Инфобизнес бр.06/2009

 
Публикувана: 24 Февруари 2009 г. 15:02:01
 Новини

18 Март 2019
Бизнес делеагция в Будапеща, 15-16 април 2019г.
още...
15 Март 2019
Завод "Найден Киров" представя европейски проект за повишаване на енергийната си ефективност
още...
28 Февруари 2019
БТПП, АИКБ и БСК организират кригла маса на тема "ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика"
още...
23 Януари 2019
Ще бъде създаден комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо сътрудничество
още...
23 Януари 2019
Нов разширен прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи
още...

Още новини