Национален хотелиерски мениджмънт клуб

В периода 6-16 април 2009 г., след три ползотворни делегации за обмяна на опит в САЩ, Сингапур и Малайзия (2006-2008), Националният хотелиерски мениджмънт клуб (НХМК) със съдействието на Хотелиерската асоциация на Япония, осъществява четвърта официална бизнес делегация на български туристически предприемачи в Япония.

След повече от петнадесет години рецесия, в японската хотелиерска индустрия от няколко години се наблюдава динамична положителна смяна на тенденцията. Според експерти от консултантската компания Horwath Asia Pasific в основата на възраждането стоят три основни фактора - държавно дерегулиране във финансовия сектор, създаващ благоприятна среда за международни инвестиции, много ниски лихвени проценти и цени на земята, понижени през последните дванадесет години.

"Въпреки широкото навлизане на американски хотелски брандове, вниманието ни е насочено към обмяна на опит с мениджмънта на японски вериги с японско управление", коментира Илиян Иванов, председател на НХМК. В програмата на посещението са включени характерни за страната хотелски концепции като "риокан" - автентичен японски хотел и "капсула-хотел", в който гостите нощуват в капсули с размери метър на два.

Международните контакти разкриват неограничени възможности за професионално сътрудничество, за адаптиране и прилагане на успешни модели за управление на дестинации, на туристически обекти и не на последно място за управление на неправителствени организации, смятат от НХМК. Цялата програма на посещението в Япония е поместена на линк:
http://www.hotelier.bg/hotelier/home.nsf/0/ 6E08154DBBE85B98C22574E400402B2F?OpenDocument

 
Публикувана: 15 Април 2009 г. 9:04:09
 



Новини

21 Март 2017
На 19 април в БТПП ще се състои Бизнес форум София-Тайпе
още...
21 Март 2017
Виртуално обучение по мениджмънт на интелектуалната собственост
още...
21 Март 2017
Изложение China International Import and Export Food & Beverage Exhibition
още...
21 Март 2017
НСИ: Разходите на работодателите за труд нарастват с 8% на годишна база
още...
21 Март 2017
Здравословните и безопасни условия на труд – грижа на всеки – практически насоки за работодателите
още...

Още новини