Втора международна конференция “Енергeтика и климат. Новите приоритети” – България 2009

Вестник “Енергия и екология” вече 8 години поставя на вниманието на обществеността и на експертите актуални проблеми от развитието на енергетиката в национален и глобален мащаб. Откликвайки на интереса на авторитетната си специализирана аудитория, вестникът, в лицето на издателя “Енергопринт” ЕООД, организира Втора международна конференция“Енергeтика и климат. Новите приоритети” – България 2009, която ще се проведе на 4 и 5 ноември 2009 год. в х-л „Хилтън”, София.

Конференцията ще бъде своеобразно продължение на Международната конференция “Енергeтика и климат. Новите приоритети”, организирана от нас през 2008 год., в която участваха редица експерти от България и чужбина от областта на енергетиката и екологията и на която бяха изнесени над 50 доклада по актуални проблеми. Очакваме,че голяма част от тях ще участват и в работата на Втората международна конференция.

Събитието се организира под патронажа на Световния енергиен съвет, Международен Газов Съюз (IGU), Български Атомен Форум (Булатом), Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие и благоустройство на Република България.

Някои от темите на Конференцията са: либерализация на енергийния пазар, сигурност на доставките и конкурентоспособност; глобалното затопляне и климатичните промени, политика на Европейския съюз за ограничаване на климатичните промени; безвъглеродни технологии развитие на възобновяеми енергийни източници, ядрена енергетика, когенерация, технологии за чисти въглища, състояние и проблеми пред пазара на природен газ в България и Европа, енергийна ефективност, иновации и съвременни енергийни решения в промишлеността.

Вече има потвърждение за участие на лектори от Световния енергиен съвет, представители на министерства, български и чуждестранни организации и компании, работещи в сферата на енергетиката, околната среда, технологиите и търговията с емисии.

За повече информация, моля, посетете Internet адрес:

www.energyconferencebulgaria.eu

Събитието има за цел да събере заедно международни институции, компании и организации, които да споделят своите идеи, опит и резултати от проучвания.

Каним Ви да се присъедините към нас като делегати или лектори и да споделите Вашите гледни точки, опит и идеи по гореизложените теми. Официалните езици на Конференцията ще бъдат английски и български.

За регистрация и подаване на доклади, моля посетете:

http://energyconferencebulgaria.eu/?go=registration&p=home&lang=bg

 
Публикувана: 15 Септември 2009 г. 13:09:04
 Новини

14 Януари 2019
Процедура "Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия" ще бъде представена на 16.01.2019г. в Русе
още...
14 Декември 2018
Бизнес делегация до Намибия, Мозамбик и Кения, 21-26 януари 2019
още...
13 Ноември 2018
НАП напомня за модификация или подмяна на фискалните устройства на регистрираните по ДДС фирми
още...
28 Февруари 2018
Бизнес форум с двустранни срещи България – Катар
още...
10 Ноември 2017
Българо-турски агробизнес форум
още...

Още новини