Зарежда събития
 • Това събитие е минало събитие.

« Всички събития

Семинар „Нови хоризонти: Достъп до пазара на труда за чужденци“

Seminar New Horizons Access to the Labor Market for Foreigners

4 юли | 10:00 12:00

Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) има удоволствието да ви покани на семинар на тема „Нови хоризонти: Достъп до пазара на труда за чужденци“. Събитието е организирано съвместно с Дирекция „Бюро по труда“ – Русе и Агенция по заетостта и е насочено към HR специалисти и представители на бизнеса в региона.

Какво ще спечелите от участието:

 1. Задълбочено разбиране на процедурите: Получете актуална информация за процедурите и изискванията за наемане на чужденци, включително хора от трети страни. Експертите от Агенция по заетостта ще представят подробности за процеса и ще отговорят на вашите въпроси.
 2. Обмен на опит и добри практики: Възползвайте се от възможността да обмените опит с колеги HR специалисти и представители на бизнеса. Споделете предизвикателствата и успешните си стратегии за намиране на подходящи кадри.
 3. Директен достъп до експерти: Задайте своите въпроси директно на експертите от Агенция по заетостта и Дирекция „Бюро по труда“ – Русе. Получете персонализирани съвети и насоки, които могат да улеснят процеса на наемане на чужденци във вашата компания.
 4. Актуална информация за пазара на труда: Научете за актуалните тенденции и възможности на пазара на труда в регион Русе. Разберете как местната икономика се развива и какви са перспективите за бъдещо наемане на кадри.
 5. Създаване на полезни контакти: Участвайте в нетуъркинг сесия и създайте нови контакти с други професионалисти и експерти в областта на човешките ресурси. Разширете своята мрежа от полезни контакти и намерете потенциални партньори за бъдещи инициативи.

Дневен ред на събитието:

 1. Откриване (10:00 – 10:10)
  • Милен Добрев и Йоана Терзиева
 2. Представяне на участниците и очаквания (10:10 – 10:20)
  • Кратко представяне на всеки участник
  • Споделяне на очаквания и цели за срещата
 3. Презентация на ДБТ – Русе (10:20 – 10:30)
  • Тема: „Пазарът на труда в регион Русе. С какво можем да бъдем полезни на работодателите.“
  • Представящ: Експерт на ДБТ – Русе
 4. Презентация от експерти на Агенция по заетостта (10:30 – 11:00)
  • Тема: „Достъп до пазара на труда за чужденци“
  • Обхват: Процедури за наемане на чужденци, специфики за хора от трети страни, предизвикателства и решения
  • Представящи: Експерти от дирекциите „Разрешителни и трудова миграция“ и Главна дирекция „Услуги по заетостта“
 5. Въпроси и отговори (11:00 – 11:50)
  • Отворена дискусия
  • Обсъждане на конкретни случаи и въпроси от участниците
  • Споделяне на опит и добри практики
 6. Заключение и финални думи (11:50 – 12:00)
  • Резюме на обсъдените теми
  • Финални думи от организаторите

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация, понеже местата са ограничени. Фирмите-членки на РТИК имат приоритет при записване. Участниците ще получат допълнително имейл потвърждение преди събитието.

Регистрацията се извършва чрез попълване на формата по-долу. Регистрирайте се сега, за да гарантирате своето участие в тази важна дискусия.

Регистрацията за семинара приключи

Защо това събитие е важно?
Участието в този семинар ще ви предостави ценна информация и практически насоки за достъпа до пазара на труда за чужденци, което е от съществено значение за преодоляване на дефицита на квалифицирани кадри. Освен това, ще имате възможността да изградите нови професионални контакти и да обмените опит с други специалисти в областта на човешките ресурси. Не пропускайте шанса да се информирате и да бъдете част от тази важна дискусия!

Безплатно

Русенска търговско-индустриална камара

+35982825875

Конферентна зала на РТИК

бул. Цар Фердинанд 3-А, ет. 2
Русе, Русе 7000 Bulgaria
+35982825875