Зарежда Събития

« Всички Събития

Бизнес мисия в Гренландия: Открийте нови възможности в сектора на възобновяемата енергия

30 септември 4 октомври

Русенската търговско-индустриална камара представя информация за възможност на български компании да вземат участие в  предстояща бизнес мисия в Гренландия, организирана съвместно от Европейската комисия и правителството на Гренландия. Събитието ще се проведе в периода 30 септември – 4 октомври 2024 г. и ще се фокусира върху критичните суровини и възобновяемата енергия, с акцент върху водната енергия. Европейската комисия ще покрие разходите за участие на до 10 фирми от всяка страна-членка на Европейския съюз.

Мисията предоставя възможност на българските компании да проучат перспективите за бизнес в областта на критичните суровини и възобновяемата енергия, да установят контакти с ключови представители на местното правителство и бизнеса, както и да се запознаят с водещи инфраструктурни проекти.

Програма на бизнес мисията:

  • Вторник, 1 октомври – гр. Нуук: Семинар „Напредване на сътрудничеството между ЕС и Гренландия: инвестиции и иновации в критични суровини и възобновяема енергия“;
  • Сряда, 2 октомври – гр. Нуук: дискусии между правителствени и индустриални лидери (G2B) и бизнес срещи (B2B), посещение на новото летище и пристанище;
  • Четвъртък, 3 октомври – Посещение на водноелектрическата централа Утокъармиут Кангерлуарсунгуат или посещение на находището на анортозит Лумина-Какорторсуак или посещение на находището на графит ГрийнРок-Амитсок.

Как да участвате?

За да заявите интерес, моля, попълнете приложения формуляр и го изпратете на електронен адрес: aantoni@aapconsulting.dev до 23 август 2024 г.

Европейската комисия покрива разходите за участие на до 10 фирми от страна-членка (за един човек от фирма), в т.ч. разходите за пътуване и настаняване чрез проекта Business Mission Greenland 2024.

Русенската търговско-индустриална камара, като активен участник в развитието на устойчиви бизнес модели, счита, че предстоящата бизнес мисия в Гренландия е значимо събитие за българския бизнес. Това мероприятие ще предостави на българските компании шанс да се запознаят с най-новите тенденции в областта на устойчивите суровини и възобновяемата енергия. Участниците ще могат също така да разширят своите бизнес хоризонти и да изградят ценни международни партньорства, които да допринесат за дългосрочното им развитие и успех.