Зарежда събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички събития

TEDxRuse 2023: Визионери на световно ниво срещат Русе за ценни идеи и трансформация

21 октомври, 2023 | 9:30 17:30

Нека сме ReConnected за култура и общество, бизнес и предприемачество, иновативни технологии

TEDxRuse е не просто вълнуващо събитие, което ще се проведе на 21-ви октомври 2023 г. в нашия град, но и катализатор за трансформация на местната общност от студенти, активни граждани, представители на бизнеса и всеки, който се вълнува от ценните идеи на бъдещето. Това обещават организаторите и подкрепят думите си с плеяда от успешни и в същото време готови да връщат стойност към местните общности лектори. Повечето от тях са от Русе, а постиженията им са признати на национално и международно ниво.

Програмата на събитието е богата и разнообразна, а единствената цел на всички участници е взаимно да се вдъхновят с идеи, които си заслужава да споделят, да приложат и да изживеят. Лекторите на TEDxRuse ще споделят истории  за личния живот, за образование, за градската среда, за подобряване на работните процеси или просто психологията и методите за по-качествена и смислена комуникация. Аудиторията на събитието включва ученици, студенти, утвърдени представители на институциите, НПО сектора и бизнеса, граждани на Русе и гости от други градове.

Известен с това, че обединява провокиращи мисли лектори, TEDxRuse обещава увлекателно и трансформиращо изживяване, което ще остави трайна след години след провеждането му.

Сред лекторите са:

Валентин Борисов, който посвещава голяма част от таланта и ресурсите си за подобряване на образователната среда.

Ваня Георгиева от  Сдружение „Стенд Арт“, която се грижи културните и арт тенденции да не подминат и Русе, да държи жив интереса на малки и големи към изкуството, такова каквото всеки сам усеща за себе си.

Жоро Пенчев ще ни преведе през толкова значими за нашия град теми, че вдъхновението ще струи от всяка негова дума на тема градска среда, технологии и по-добър живот, който ние като отделни общности или цяло общество да реализираме съвсем осъзнато и активно.

Невен Боянов е в основата на толкова променени съдби, че със сигурност по време на TEDxRuse ще продължи своята мисия, а именно да обучава, изобретява и вдъхновява и чрез иновативната платформа за STEM обучение “Тинузавър”.

Страхил Йорданов е истинска звезда на световно ниво, защото от Русе, през София до Берлин, та чак до Сингапур познават работата на студиото, в което работи. Визуалното изкуство, което той твори е не просто красиво, то има силата да променя съдби, градове, държави и по време на събитието ще чуете на живо как точно се случва магията.

Калоян Куманов не случайно е избран в селекцията, за която мечтае всеки млад амбициозен променящ света вдъхновител: Forbes 30 under 30. Той е и нашата “връзка със земята”.

Станимир Милев “гони облаци”, променя възприятия, създава истории с анимации и мисъл. Организаторите очакват той да е един от най-интересните лектори за най-младата аудитория, а дали ще е така, ще разберем на 21.10.2023 в залата на TEDxRuse.

Неда Малчева има силата да разсмее, да разплаче, да те замисли и пак да те върне при памперсите. С картини, с текст, със сърце. 

Пламен Манев е лекторът със заведенията, който ще ни даде гледна точка на световен предприемач, който да вдъхне живот на всяко място, до което се докосне, да превърне една идея в работещ бизнес.

Емилиян Енев е дигитален предприемач разработващ иновативни продукти, но това е само малка част от активната му и гражданска дейност за по-добър живот в Русе, в България, в света.

Предстои обявяването на още визионери, които ще отключат истинска трансформация от сцената на TEDxRuse, защото за тях ценните идеи, споделянето им и взаимната помощ създават по-добра среда за живот и работа на всички.

Подарете си един изключителен ден в среда богата на знание, емоции, вдъхновение и идеи. Защото за вас, за вашите деца, служители и най-близки този ден ще отбележи началото на позитивна промяна и лично усъвършенстване. Нека сме ReConnected на ниво култура и общество, бизнес, предприемачество и иновативни технологии.

  • Дата: 21.10.2023
  • Начало: 09:30 часа
  • Място: Доходно здание
  • Билети се продават тук: https://tedxruse.com/#ticket

Последвайте TEDxRuse в социалните мрежи, за да не изпуснете някои вълнуващи детайли около лекторите, организацията и темите на събитието. 

https://www.facebook.com/tedxruse

https://www.linkedin.com/company/tedx-ruse/

За TEDxRuse: 

TEDxRuse е независимо организирано TEDx събитие, посветено на разпространението на идеи, които си струва да бъдат споделени. От самото си създаване TEDxRuse е платформа за мисловни лидери, визионери и създатели на промяна, които да вдъхновяват и да градят устойчива общност.

TEDxRuse

Доходно здание Русе

пл. „Свобода“ 4
Русе, Русе 7000 Bulgaria
+35982874049
Вижте Място на провеждане уебсайт