Хускварна Русе ЕООД

ЕИК: 827195963

Строително Оборудване ЕООД

Хускварна Русе ЕООД, разположена в град Русе, е основана през 1987 г. като предприятие специализирано в хидропробивната техника и е част от Комбината за тежко машиностроене. През периода 2005-2017 г., компанията е интегрирана в шведската Група Атлас Копко, която реализира значителни инвестиции в развитието на нови производствени мощности и оптимизация на производствения процес, както и в разширяването на продуктовата гама.

От февруари 2018 г., Хускварна Русе ЕООД е част от шведската Група Хускварна, след придобиването й в рамките на инвестиционното преструктуриране на мажоритарния собственик Инвеститор АБ. Тази стъпка маркира нов етап в развитието и експанзията на компанията на международния пазар.

Производствените мощности на завода включват производство на лека трамбоваща техника като трамбовки и валяци, техника за обработка на бетон включително мастари, резачки и машини за шлайфане на бетонни повърхности, както и диамантени дискове за рязане на бетон и строителни материали.

Компанията се фокусира върху разработването, дизайна и монтажа на машините, като разполага със собствен отдел за Конструктивно развитие и лаборатория, в която работят 12 специалисти. Продуктите на Хускварна Русе ЕООД се дистрибутират чрез дистрибуционни и търговски центрове на Групата, осигуряващи широк достъп до пазарите и отлично обслужване на клиентите.

За връзка с фирма Хускварна Русе ЕООД, моля, използвайте контактните данни, които са посочени в горната част на този профил.