Зарежда събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички събития

Обучителен семинар „CSRD академия: Посланици на зелената промяна“

Green Change Agents Banner

14 март | 8:30 15 март | 17:00

Русенската Търговско-Индустриална Камара в партньорство с denkstatt България организира двудневен обучителен семинар, насочен към подпомагане на бизнесите в адаптирането към новите екологични стандарти и законодателство в ЕС. Семинарът ще се проведе на 14 и 15 март 2024 г. в конферентната зала на РТИК, намираща се на бул. „Цар Фердинанд“ 3A, гр. Русе, и ще предлага изключителна възможност за компаниите да разберат и да се подготвят за предизвикателствата и възможностите, свързани със зелената трансформация.

Защо да участвате?

  • Практически знания: Участниците ще получат задълбочени познания относно CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), управлението на свързаните с устойчивостта рискове, ESG факторите, както и предстоящите промени в регулаторната среда и как да се подготвят за тях.
  • Ползи за бизнеса: Семинарът ще предостави инструментариум за оценка и управление на устойчивостта, което ще помогне на компаниите не само да отговорят на законодателните изисквания, но и да привлекат финансиране и да подобрят своята корпоративна репутация.
  • Експертни лектори: Водещи специалисти от РТИК и denkstatt България ще споделят своя опит и практически примери, показващи как компаниите могат успешно да интегрират устойчивите практики в своите стратегии и операции.

Програма на събитието:

Първи ден е посветен на основите на корпоративната устойчивост, докато вторият ден ще се фокусира върху декарбонизация, енергийна ефективност и устойчивост в бизнес контекста. Обучението включва интерактивни сесии, дискусии и възможност за задаване на въпроси.

ДатаЧасТемаЛектори
14.0308:30 – 09:00Общо представяне на проекта и обучителната платформаМилен Добрев, Стела Дионисиева, Ирена Иванова от РТИК
14.0309:00 – 12:00Основи на устойчивостта и зелените практикиЦвета Медарска и Цвета Тодорова от denkstatt
14.0313:00 – 17:00Устойчивост на продукта – оценка на жизнения цикълКатрин Томова и Иван Марковски от denkstatt
15.0309:00 – 12:00Декарбонизация. Енергийна ефективностКатрин Томова и Иван Марковски от denkstatt
15.0313:00 – 17:00Устойчивост в бизнес контекста. Ресурси и кръгова икономикаЖивена Мазакова и Ралица Петрова от denkstatt

Тази програма обхваща ключовите теми в областта на корпоративната устойчивост, предлагайки практически знания и примери, полезни за бизнеса.

Как да участвате:

Фирмите-членове на РТИК имат предимство при записване. За да заявите своето участие, моля, използвайте формата за регистрация.

Регистрацията за събитието приключи

Този семинар представлява важна стъпка за всички компании, стремящи се към устойчиво бъдеще и желаещи да бъдат в крак с новите изисквания и тенденции в областта на корпоративната устойчивост.

Обучението се организира в рамките на проекта „Посланици на зелената промяна“, финансиран от програмата „Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия“ чрез Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021.

Безплатно

Русенска търговско-индустриална камара

+35982825875

Русенска търговско-индустриална камара

бул. "Цар Фердинанд" 3A
Русе, Русе 7000 Bulgaria
+35982825875