Зарежда събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички събития

Покана за участие в бизнес делегация в област Сицилия, Италия

19 май | 8:00 22 май | 17:00

Русенска Търговско-Индустриална Камара представя отворена покана за бизнес делегация, чиято цел е да проведе серия от бизнес срещи в област Сицилия, Италия. Организирана от ръководството на Българската търговско-промишлена палата, съвместно със Службата по търговско-икономически въпроси на България в Милано и Асоциацията на предприемачите в Сицилия, предстоящото събитие ще се проведе в периода от 19 до 22 май 2024 г. в градовете Милацо и Катания в Сицилия, Италия.

Бизнес срещите в Сицилия ще бъдат фокусирани върху различни сектори като енергетика, туризъм, транспорт и логистика, търговия на внос-износ, информационни технологии и други. Италия е един от най-големите търговски партньори на България, представляваща значителна икономическа сила със своя BNP и голям брой население.

През периода 2022 – 2023 г. най-износваните стоки от България за Италия включват рафинирана мед и медни сплави, биодизел, ламарини и метални листове, амбалаж за храни и напитки, части за обувки, текстилни изделия и други. От друга страна, вносът на Италия в България включва стоки като сребро, трактори, пътнически автомобили, земеделски машини, апарати за енергетиката, тютюневи изделия, медикаменти и други.

Има значителен потенциал за разширяване на търговските отношения между България и Италия в областта на инвестициите, търговията и съвместните проекти. Затова, отправяме покана към всички за участие в бизнес делегацията, която ще вземе участие в срещите в Сицилия. Компаниите могат да изразят своя интерес чрез предварителна регистрация до 9 май 2024 г.

Предварителната програма предвижда двудневен престой в Милацо и един ден в Катания, включително срещи с Търговската палата на Сицилия, местни институции, кръгла маса с инвеститори от различните сектори и срещи с кметове и посещения на фирми.

Компаниите изявяващи интерес могат да направят предварителна регистрация най-късно до 9 май /четвъртък/ 2024 г.

За допълнителна информация можете да се свържете с Българската търговско-промишлена палата, дирекция Международно сътрудничество, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

€860 Включват пътуване със самолет, настаняване за три нощувки в хотел, медицинска застраховка и организационна такса

Българска търговско-промишлена палата

+35928117400

Вижте уебсайта на Организатор