Зарежда събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички събития

Европейска нощ на учените 2020

European Night of Scientists 2020

27 ноември, 2020 @ 19:00 21:00

Инициативата „Европейска нощ на учените“ за поредна година ще събере в Русе атрактивни демонстрации и лектори. През 2020 г. събитието ще се проведе на 27 ноември, а организатор ще бъде Русенска търговско-индустриална камара.

Готови ли сте за новото издание на Европейска нощ на учените?

Ще ви очакваме и тази година с интересни, забавни, весели и поучителни демонстрации, научни изложения, опити, игри, лекции и други занимания на 27 ноември 2020 г. Тази година в инициативата се включват 20 основни и 35 асоциирани партньори, които ще представят специална програма в 25 населени места в страната в продължение няколко месеца. Фокус на събитията ще е темата растителното здраве, която е насочена към бъдещето на планетата в контекста на опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората, както и за икономиката, и много други сфери.

От 2016 година Русенска търговско-индустриална камара е регионален организатор на събитията в Русе и се старае да даде възможност на гражданите да се докоснат до света на науката по един достъпен, приятен и забавен начин. Заедно с нашите местни партньори  и гостуващи учени ще Ви представим  най-новите постижения в света на науката, как учените допринасят за животът ни такъв какъвто го познаваме днес и мечтаем да бъде утре, и че да се занимаваш с наука е несамо предизвикателно, но и много, много интересно. 

Проектът ще се проведе под кодовото наименование FRESHER (Find Research Everywhere, SHare and expERience) и се финансира отново от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“. 

Русенска търговско-индустриална камара

+35982825875