Еберспехер България ЕООД

ЕИК: 206875509

Еберспехер България ЕООД лого

Групата Еберспехер е един от водещите международни разработчици и доставчици на системи в автомобилната индустрия. Създадена през 1865 г. компанията към днешна дата оперира в 80 локации по света с приблизително 10 000 служители. Семейният бизнес, със седалище в Еслинген, Германия, е символ на иновативни технологични решения в областта на изпускателните системи, автомобилната електроника и термичното управление за широка гама превозни средства. Продуктите и услугите в областите технологии за отработени газове, климатизация на превозните средства и електроника за превозни средства допринасят за опазване на околната среда, безопасност и комфорт в превозните средства.

„Еберспехер България“ стартира дейността си през 2023 г. във временен завод и се фокусира върху производството на нисковолтови електрически нагреватели. Тези продукти се използват в традиционни, електрически и хибридни автомобили с plug-in функция за европейския и глобалния пазар, осигурявайки комфортна температура в превозните средства.

Като част от международната група „Еберспехер“, българското дружество планира да изгради нов, модерен завод със съоръжения, ориентирани към служителите. Първата копка на завода, беше официално направена на 25.04.2023 г. Общата площ, на която ще се простира заводът е 53,000 кв.км, а сградата, която ще бъде изградена там ще заеме 17,000.кв.км, височината и ще бъде 7,5 м. Поставен е фокус върху устойчивостта и ще бъде изградена фотоволтаична система, която ще захранва с електричество, както производствената част, така и административната. Също ще се изгради и модерна система за климатизация и отопление. Очаква се производството да започне в началото на следващата година. Фирмата предлага на хората от град Русе и околностите конкурентно заплащане, допълнителни социални придобивки и отлични възможности за развитие. В следващите две години се очаква набирането на около 500 нови служители за производството.

За връзка с фирма Еберспехер България ЕООД, моля, използвайте контактните данни, които са посочени в горната част на този профил.