Екон-91 ООД

ЕИК: 117008223

Екон-91 ООД

„Екон-91 ООД“ е частно търговско дружество със седалище в Русе, основано през 1991 година. Фирмата стартира първата в страната частна инсталация за синтез на смоли през 1996 г., последвана от производството на алкидни и вододисперсни бои през 1998 г. Освен това, „Екон-91“ притежава уникално производство за матраци и възглавници от пенолатекс в град Бяла, което е единствено по рода си в България и сред 15 подобни завода в света. „Екон-91“ е най-големият износител на матраци от България, като продуктите се изнасят в множество страни, включително Англия, Германия, САЩ и Корея.

Производството на „Екон-91“ включва широка гама от лаково-бояджийски продукти под марките FORTUNA, PASTELO и KASTELO, включително алкидни бои, водоразредими бои, силиконови мазилки, грундове, лакове и много други, предназначени както за масово, така и за индустриално потребление. Сътрудничеството с водещи световни фирми като CLARIANT, BASF, BAYER и други гарантира високо качество на продукцията.

През 2006 г. „Екон-91“ откри нов модерен завод в Русе с изключително съвременно оборудване и софтуер. Благодарение на високото качество и конкурентни цени продуктите на фирмата се продават успешно не само на българския пазар, но и на международния, като интересът и търсенето към тях непрекъснато нараства.

Приоритет на „Екон-91 ООД“ е развитието и усъвършенстването съобразно изискванията на съвременния пазар и нуждите на потребителите. Фирмата непрекъснато инвестира в нови технологии и продукти, за да бъде утвърден производител на две основни групи продукти – лаково-бояджийски материали и матраци и възглавници от пенолатекс. Тя е утвърден лидер в своята област, като ключов играч в индустрията.

За връзка с фирма Екон-91 ООД, моля, използвайте контактните данни, които са посочени в горната част на този профил.