Експрес Сервиз-ООД ООД

ЕИК: 117076936

Експрес Сервиз-ООД ООД

История

През 1866 година в Русе е създадена работилница за обслужване на локомотивите по първата ЖП линия от Русе до Варна. През годините след Освобождението, нашето предприятие израства до голям завод за ремонт на локомотиви и вагони с единствени клиенти БДЖ и по-малките индустриални собственици на локомотиви. Предприятието ни, известно при социализма с името ЛВЗ „Васил Коларов“ е обслужвало парни, дизелови и електрически локомотиви, товарни и пътнически вагони и ЕМВ.

След краха на плановата икономика и упадъка на БДЖ, производството в завода рязко намаля и той прекрати дейността си в началото на новия век. С развитието на тези процеси, ние основахме ново юридическо лице – Експрес Сервиз ООД – което привлече най-добрите специалисти от локомотивния завод, ноу-хауто и най-добрите клиенти.

С постепенни инвестиции в сгради, оборудване и съоръжения, днес отново сме единственият локомотивен завод в България и продължаваме 150-годишната традиция.

Днес

Експрес Сервиз ООД е националният лидер при ремонтите на локомотиви и единственото предприятие произвеждащо нови локомотиви в България. Развиваме дейност в три направления, свързани с локомотивите – ремонт, производство на нови локомотиви и товарен ЖП транспорт. Основната ни дейност е съсредоточена в завода ни на гара Образцов Чифлик край Русе. Тук произвеждаме дизелови и акумулаторни маневрени локомотиви и ремонтираме и поддържаме всички видове електрически и дизелови локомотиви на българските ни клиенти.

Сградите на завода ни са нови и добре оборудвани. Нашето ЖП предприятие е не само най-старото, но понастоящем и най-модерното в България. Притежаваме уникални за страната оборудване, съоръжения и ноу-хау за ремонта на електрически и дизелови локомотиви, ЕМВ, ДМВ и друга специализирана ЖП техника. В завода ни работят над 130 от най-добрите в България инженери и специалисти по ремонт на локомотиви. Имаме персонал специализиран в електроника, електрическо оборудване, механика, хидравлика, пневматика и мехатроника. Със собствен конструкторски екип проектираме нови локомотиви, отговарящи на всички съвременни изисквания.

Към момента, наши клиенти по отношение на ремонтните ни услуги са най-големите частни ЖП превозвачи, както и отделни индустриални предприятия – собственици на локомотиви. Новите ни маневрени локомотиви реализираме на пазарите в Европа, Азия и Африка.

Горди сме с нашия завод и с нашия екип, с нашите традиции в локомотивното дело, датиращи отпреди 150 години. Опирайки се на богата ни история и опит, ние сме сигурни в нашето предприятие и в достойното продължаване на традицията.

Мисия и визия

В Експрес Сервиз наша цел е да помагаме на всеки, който извършва ЖП транспорт и притежава локомотиви. Отдадени сме на успеха на нашите клиенти, нашите служители и, по този начин, на успеха на собственото ни предприятие.

Вярваме, че можем да допринесем значително за успеха на нашите клиенти – ЖП превозвачите, както и за успеха на железопътното дело като цяло. Правим това по два начина – произвеждаме нови качествени и икономични локомотиви и ремонтираме и поддържаме локомотивите на нашите клиенти.

Основен приоритет за нас е непрекъснатото подобрение. В Експрес Сервиз постоянно наблюдаваме, анализираме и подобряваме качеството на нашите локомотиви, на нашите ремонти, на процесите в завода ни, на околната среда. Благодарение на нашите клиенти, на техния опит и знания, се стремим да постигаме най-добрите световни практики и стандарти в локомотивната индустрия. Вслушваме се в препоръките на партньорите и опитните си служители, за да създаваме по-добри локомотиви и да правим по-добри ремонти.

Нашият локомотивен завод е с отворени за всички врати – за клиенти, колеги, ЖП професионалисти, фенове на железницата. Всеки е добре дошъл при нас! Обичаме железницата така, както сме го правили в последните 150 години. Радваме се, когато някой се интересува от завода ни или просто иска да заснеме интересните локомотиви на ремонтните ни коловози.

Приветстваме одити от клиенти – понякога това е началото на дълготрайни партньорства.