Aristotle University of Thessaloniki

Aristotle University of Thessaloniki

Аристотеловият университет в Солун (A.U.Th.; често наричан Аристотелов университет или Солунски университет; гръцки: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) е шестата най-стара и сред най-високо класираната институция за висше образование в Гърция. Наречен на философа Аристотел, който е роден в Стагира, на около 55 км (34 мили) източно от Солун, той е най-големият университет в Гърция и неговият кампус обхваща 230 000 квадратни метра в центъра на Солун, с допълнителни образователни и административни съоръжения на други места.

Към 2014 г. има студентска база от приблизително 40 000 активни студенти, записани в университета (31 000 на бакалавърско ниво и 9 000 в следдипломни програми, от които 3 952 на докторско ниво) и 2 366 членове на преподавателския състав. Освен това има 248 членове на преподавателския персонал на специалната лаборатория и 213 членове на персонала на специалната техническа лаборатория. Административният персонал се състои от 400 постоянни служители и 528 подизпълнители, които са наети от университета.

Езикът на обучение е гръцки, въпреки че има програми на чужди езици и курсове за чуждестранни студенти, които се провеждат на английски, френски, немски и италиански.

Проекти

BE-Digital logo

BE-Digital – Алианс за насърчаване на иновациите в бизнеса и образованието чрез цифрови вериги за доставки