ERN 23
|

Конкурсите в Европейската нощ на учените 2023 | SEARCH

Като регионален организатор на Европейска нощ на учените, РТИК има удоволствието да отправи покана към всички ученици с креативно мислене, интерес към науката и околната среда да се включат в двата национални конкурса организирани в рамките на проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените).

Двата конкурса са с краен срок 18.09.2023, а жури от учени ще излъчи победителите и подгласниците във всяка от категориите в двата конкурса. Ще има и вот на аудиторията. Победителите ще бъдат наградени по време на откриването на Европейската нощ на учените, което ще се състои на 29 септември 2023 г. Мястото ще бъде съобщено допълнително.

Темите на конкурсите са: 

1)     Конкурс за подкаст „Млади гласове 2023“ на проект SEARCH  

Конкурсът е отворен за ученици, живеещи в България от следните две възрастови групи:

  • 12-14 години;
  • 15-18 години.

Разкажете лична история за климатичните промени във вашия град /село/ или регион, представена като аудио подкаст с продължителност 5 минути.

Очакваме вашите истории да бъдат интересни и да изразяват виждания и мнението ви  за климатичните промени. Разкажете за необичайни проявления на климатичните промени върху околната среда, които сте наблюдавали – напр. затопляне на атмосферата, изменение на климата, замърсяване на планетата, застрашени биологични видове, обезлесяване. Накарайте ни да ги усетим чрез вашите думи. Обяснете ни защо се случват тези промени, как се проявяват, с какво можете да помогнете. Възможно е да участвате в екип от двама или повече ученици.

Разкажи ни твоята история под формата на аудио запис, качи записа в YouTube и изпрати линк към него на адрес: association.cra@gmail.com, като цитираш в полето subject/тема – за Конкурса „Млади гласове 2023“ на проект SEARCH.

В мейла напиши

  • твоето име и фамилия като автор на подкаста
  • заглавие на подкаста, кратко описание
  • контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес
  • твоята възраст и в кое училище учиш

2)     Конкурс за млади хора за визуална творба SEARCH Instagram Looking Glass 2023

В конкурса могат да участват ученици на възраст 15 до 18 години, които живеят в България.

Визуалната творба може да е под формата на кратък видеоклип до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея.

Творбата следва да отразява предизвикателства, съществуващи в средата около вас (училище, село, град, семейство, друго) или възможности за положителни решения. Можете да представите необичайни проявления на климатичните промени върху околната среда – напр. затопляне на атмосферата, изменение на климата, замърсяване на планетата, застрашени биологични видове, обезлесяване.

Запиши и качи твоя творчески проект в Инстаграм, и изпрати линк към него на адрес: association.cra@gmail.com, като цитираш в полето subject/тема – За Конкурса „SEARCH Instagram Looking Glass 2023“.

В мейла напиши

  • твоето име и фамилия
  • заглавие на проекта, кратко описание
  • контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес
  • твоята възраст и в кое училище учиш

Екипът на проект SEARCH очаква с нетърпение вашите предложения, а ние от РТИК се надяваме, че сред отличените ще има представители и на нашия град!

Ако желаете да се запознаете още по-подробно с изискванията за участие във всеки от конкурсите, може да изтеглите пълните покани от следните линкове:

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност