Bulgarian Delegation Visits the High-Tech Company Ceepower in Fuzhou, China
|

Високотехнологичната компания Ceepower отваря врати за български бизнес лидери

В рамките на двуседмичното си посещение в Китай, българската бизнес делегация, част от която е и Русенската търговско-индустриална камара (РТИК), посети компанията Ceepower Co., Ltd. в град Фуджоу. Това посещение е част от продължаващите усилия за засилване на икономическото сътрудничество между България и Китай и отбелязва важна стъпка в развитието на двустранните бизнес отношения.

Ceepower Co., Ltd. – Лидер в интелигентните електроенергийни решения

Ceepower е високотехнологична компания, основана през 1999 г., която се намира в Индустриална зона Жъншан в област Кангшан, провинция Фудзиен. Компанията е лидер в областта на интелигентното електричество и решенията за възобновяема енергия. С над 1000 служители и повече от 100 патента и авторски права за софтуер, Ceepower участва в създаването на национални индустриални стандарти в Китай.

Компанията се фокусира върху предоставянето на системни решения за зелена и нисковъглеродна трансформация на енергийния сектор, с акцент върху иновативните технологии за производство, пренос и консумация на електроенергия. Продуктовите решения на компанията включват:

  • Интегрирани системи за управление на енергията от страна на дистрибуторите.
  • Системи за зареждане на електрически превозни средства.
  • Решения за железопътен транспорт.
  • Системи за съхранение на вятърна и слънчева енергия.
  • Зареждане и съхранение на енергия.

Ceepower, която е регистрирана на Shenzhen Stock Exchange (код на акция: 300062), продължава да бъде един от водещите доставчици на решения за интернет на енергията, насочвайки усилията си към развитието на нови енергийни системи и екологично устойчиви технологии.

Представяне на РТИК и възможности за сътрудничество

След официалното представяне на компанията, г-жа Стела Дионисиева, експерт програми и проекти в Русенската търговско-индустриална камара, представи възможностите за инвестиции и сътрудничество в региона на Русе. Г-жа Дионисиева подчерта потенциала на местната икономика и стратегическото местоположение на Русе, което го прави привлекателен за международни инвеститори, особено в секторите на зелена енергия, технологии и индустриална автоматизация.

Тя акцентира и върху готовността на РТИК да съдейства за организирането на срещи между китайски и български компании, за да се изследват възможностите за бъдещо сътрудничество.

Индустриална зона Жъншан и град Фуджоу

Фуджоу, столицата на провинция Фудзиен, е важен икономически и културен център в югоизточен Китай. Градът е известен с бързото си развитие в секторите на високи технологии, електроника и възобновяеми енергийни източници. Индустриалната зона Жъншан, където се намира Ceepower, е една от ключовите индустриални области в региона, фокусирана върху иновации и зелени технологии.

Провинция Фудзиен е стратегически важна в китайската икономика, благодарение на своето географско разположение и напреднала инфраструктура, свързваща я с ключови пазари в Азия и света. Това я прави предпочитана дестинация за международни бизнеси и инвестиции, особено в областите на индустриалната автоматизация и възобновяема енергия.

Възможности за бъдещи съвместни проекти

Посещението в Ceepower е важна стъпка към по-задълбочено сътрудничество между български и китайски компании в областта на интелигентните електроенергийни решения и възобновяемата енергия. Разглеждат се възможности за развитие на нови проекти в Русе, като фокусът ще бъде върху екологични и устойчиви решения, които могат да доведат до дългосрочно икономическо сътрудничество.

Русенската търговско-индустриална камара ще продължи да подкрепя своите членове в изследването на нови международни пазари и в осъществяването на успешни партньорства с водещи компании като Ceepower.

Подобни статии

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност