The Invest in Ruse Initiative Visit to Steiner Elektronik Ltd. and Strengthening of Ties Between Business and Local Government
|

Инвестирай в Русе: Обсъждане на бъдещите проекти с Щайнер Електроник

В рамките на инициативата „Инвестирай в Русе“, заместник-кметът по международни програми и проекти, инвестиции и собственост Златомира Стефанова и изпълнителният директор на Русенската търговско-индустриална камара (РТИК) Милен Добрев посетиха „Щайнер Електроник“ ЕООД. Това посещение е част от стратегическите усилия на Община Русе и РТИК да насърчат инвестициите и да подобрят сътрудничеството с водещи местни предприятия.

Целите на инициативата Инвестирай в Русе

Основната цел на инициативата е да се улесни диалогът между бизнеса и местната власт, като се търсят възможности за взаимодействие и подкрепа в решаването на текущи предизвикателства. Тя насърчава както нови инвестиции, така и подкрепа за съществуващите компании в региона, за да се осигури устойчив икономически растеж. Повече за инициативата можете да откриете на официалната страница.

Посещението на Щайнер Електроник ЕООД

„Щайнер Електроник“ ЕООД е ключов член на РТИК и един от водещите производители на електроника в Европа. Компанията, основана през 1969 г. в Русе, се е утвърдила като лидер в областта на висококачествените монтирани печатни платки, електронен монтаж и кабелна конфекция. С международно присъствие и утвърдено качество, фирмата работи с водещи компании от различни индустрии, като продължава да разширява своята клиентска база.

По време на срещата, ръководството на „Щайнер Електроник“ – Зоя Щайнер, Асен Даскалов и Станимир Станчев – представи текущите проекти и бъдещите планове за развитие на компанията. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество с местната власт и РТИК за оптимизация на проектите и подкрепа в административни процеси.

Подкрепа от местната власт и РТИК

Златомира Стефанова подчерта, че е изключително важно местният бизнес да има постоянен диалог с Общината. В контекста на инициативата „Инвестирай в Русе“, тя увери, че Община Русе е готова да предложи административна подкрепа и да търси решения за предизвикателствата, пред които са изправени местните компании. Също така, Милен Добрев потвърди ангажимента на РТИК да съдейства на своите членове и да насърчава развитието на местния бизнес.

Посещението на „Щайнер Електроник“ ЕООД е само началото на поредица от срещи с водещи компании в региона, които ще продължат да укрепват връзките между бизнеса и местната власт. Това сътрудничество е от съществено значение за развитието на местната икономика и създаването на благоприятна бизнес среда в Русе.

Подобни статии

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност