Зарежда събития
  • Това събитие е минало събитие.

« Всички събития

Специализиран семинар на тема „Ролята на технологиите в опазването на Българския Ландшафт“

Специализиран семинар на тема Ролята на технологиите в опазването на Българския Ландшафт

13 декември, 2023 | 16:00 17:00

Вземащите решения през 21 век носят отговорността да се справят с възникващите и все по-сложни екологични предизвикателства, за да защитят общественото здраве и екологията. Едно такова предизвикателство включва мониторинг на ландшафта и свързаните с него промени, заедно с ролята на Географските информационни системи (ГИС). Пандемията от COVID-19 подчерта спешната необходимост хората да разполагат с добре запазена природа в непосредствена близост, предоставяйки повече възможности за почивка. Освен това социалното дистанциране и технологичният прогрес налагат и улесняват модифицирани и иновативни образователни подходи. Те изискват комбинирани интердисциплинарни подходи, тъй като усилията за справяне с един аспект могат да разкрият или създадат други проблеми. Интегрирането на иновативни подходи като тези във висшето образование ще бъде от решаващо значение, ако се стремим да разберем и наблюдаваме европейските ландшафти в рамките на новата Зелена сделка, особено в ерата след COVID-19.

Присъединете се към нас на 13 Декември 2023 от 16:00ч. когато ще представим проект GEOLAND – една инициатива, посветена на справянето с тези предизвикателства с помощта на най-съвременни инструменти и облачни технологии, които позволяват дистанционно събиране на данни. Той съчетава иновативни педагогически и научни подходи със стратегии за гражданска наука, както и подпомагане на учебни заведения в този контекст.

Програма на събитието:

Проект GEOLANDАйри МемишевРусенска търговско индустриална камара
ГИС в образованиетоГеорги ВладовESRI България
ГИС в подкрепа на обществотоПредстои обявяванеОбщина Русе
Натура 2000 в Русе и областтаПредстои обявяванеРИОСВ – Русе
Технологиите в опазването на културното наследствопроф. Георги ХристовРУ „Ангел Кънчев“

Участието в събитието не изисква такса, но заради ограничените места в залата, е необходима предварителна регистрация. Можете да се запишете, като попълните формуляра по-долу.

Регистрация за събитие

Политика за поверителност

„Ролята на технологиите в опазването на Българския Ландшафт“ е безплатно събитие организирано в рамките на проект GEOLAND: Цифрови Образователни Геоинформационни Методологии за Мониторинг на Ландшафта, финансиран по програма Еразъм+ на ЕС.

За въпроси относно събитието може да се обърнете към г-н Айри Мемишев, координатор на проект GEOLAND за България.

Безплатно

Русенска търговско-индустриална камара

+35982825875

Русенска търговско-индустриална камара

бул. "Цар Фердинанд" 3A
Русе, Русе 7000 Bulgaria
+35982825875