Българска делегация, ръководена от г-н Милен Добрев, посещава Zhongguancun Dongsheng Science & Technology Park в Китай

Българска делегация, ръководена от г-н Милен Добрев, посещава Zhongguancun Dongsheng Science & Technology Park в Китай

С удоволствие споделяме, че българската делегация, ръководена от изпълнителния директор на Русенската Търговско-индустриална камара, г-н Милен Добрев, днес посети Zhongguancun Dongsheng Science & Technology Park.

Dongsheng Science Park е водещ иновационен център в Китай, съсредоточен върху нови енергии, водород, науки за живота, икономика и роботика. Паркът, познат още като китайската „Силициева долина“, представлява уникална екосистема, която събира международни предприемачи, ментори, експерти и инвеститори и предоставя широка гама от ресурси и услуги за подпомагане на развитието на стартъп компании.

Програмата на делегацията беше пренаситена, с посещения в Global Health Industry Innovation Center (GHIC), където иновативните медицински технологии и ресурси от целия свят се свързват за стимулиране на прогреса в науката и техниката. След това, групата премина към Lizheng Technology, иноватор в областта на когнитивното радио протоколно криптиране и водещ доставчик на услуги за технологията на управление на безпилотни летателни апарати в Китай.

Българската делегация също така посети Internet Based Engineering (IBE), водещо предприятие в областта на CAE симулационните технологии и Dongsheng International Incubator, платформа за международен бизнес мачинг и обмяна, която предоставя пълен набор от инкубационни и рискови капиталови услуги за изключителни предприемачи в страната и чужбина.

Последната точка от дневния ред беше срещата между ръководителите на предприятията в парка и гостите, което беше отлична възможност за обмяна на идеи и установяване на връзки.

Това посещение е още една стъпка към укрепването на икономическите и търговските връзки между България и Китай. Ние сме горди да споделим този момент и очакваме с голямо нетърпение бъдещи възможности за сътрудничество и иновации.

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност