|

ВИТТЕ Аутомотив България (ВАБ) получи своя пореден сертификат Клас А

Министърът на иновациите и растежа посети ВАБ

Днес Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев връчи сертификат клас А, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), на управителя на „ВИТТЕ Аутомотив България“ д-р Христо Христов. Документът е издаден по повод планираното второ разширение на производствената база в Русе, чиято инвестиция е в размер на 23 млн. лв.

Министър Пулев бе придружен от началника на кабинета Красимир Якимов и заедно успяха да научат подробности от историята и бъдещите планове на компанията, както и да разгледат производствената част.

„Виждам защо сте ключов инвеститор в Русе. Ползвате се с изключително доверие от вашите клиенти, а  последователността и отговорността ви към тях е сигурният успех.“ – каза Министърът.

Инвестиционният проект „Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, Русе“ се очаква да се реализира до 2025 година. В периода на осъществяване на проекта и като резултат от него ще бъдат открити 302 нови работни места.

По него се предвижда изграждане на нова производствена сграда, като освен производствена част, тя ще включва социални помещения, складова зона, лаборатории, работилници за изработване на технологично оборудване, станции за товарни превозни средства и други офиси.

За ВАБ това е трети подред Сертификат с клас А. Първият бе даден през 2013 година за построяването на завода, а вторият през 2017 година за разширяването на завода. По тях са инвестирани общо над 63 млн. лв. в завода в Русе и са разкрити над 1000 работни места.

Управителят на „ВИТТЕ Аутомотив България“ д-р Христо Христов сподели гордостта си, че точно ВИТТЕ Аутомотив България отново допринася за икономическото развитие на града, създава допълнителни работни места и спомага за превръщането на района в привлекателно място за инвестиции. „Този сертификат ни дава самочувствие, че сме на прав път в развитието на компанията и затвърждаваме позицията си като най-големия и надежден работодател в региона. Нашите служители могат да са спокойни, че бъдещето им е сигурно, защото работа ще има.“

 „ВИТТЕ Аутомотив – Ключови концепции за автомобилния свят!

Всички добре познати марки автомобили включват продукти на „ВИТТЕ“. С иновативни решения и технологично ноу-хау „ВИТТЕ“ от много десетилетия е търсен партньор за своите автомобилни клиенти от цял свят. За тях са разработени и произведени множество заключващи и оперативни системи, както и панти, устройства за седалки и камерни модули от „ВИТТЕ“. Създадени са специализирани центрове за отлично качество на пластмасови, щанцови и отливащи технологии за осигуряване на функционално, качествено, екологично и ценово съвършенство.

Освен четирите фабрики в Германия в останалата част на Европа компанията „ВИТТЕ Аутомотив“ е представена в България и Чехия. Глобалното присъствие на „ВИТТЕ Аутомотив“ включва САЩ, Мексико, Бразилия, Китай, Япония и Южна Корея като част от алианса Технологии за Системи за Достъп до Превозни средства (VAST). 

„ВИТТЕ Аутомотив“ – Ключови концепции за автомобилния свят!

„ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД
7009 Русе, местност Слатина
ул. Индустриален парк №19
www.witte-automotive.bg
Лице за контакт: Адриана Михайлова
082 816 616, 0878 407 390
adriana.mihaylova@witte-automotive.bg
Facebook: WITTE Automotive BG

Подобни новини

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате новини, актуална информация за проекти и известия за предстоящи събития.

Политика за поверителност